2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils novada skolās jaunais mācību gads sāksies klātienē, būs jāveic testi un jālieto aizsargmaskas (PAPILDINĀTS)

Jēkabpils novada skolās jaunais mācību gads sāksies klātienē, būs jāveic testi un jālieto aizsargmaskas (PAPILDINĀTS)

(Papildināta un precizēta 5.rindkopa)

Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītājs Juris Līcis informē , ka Jēkabpils novada skolās 1.septembris sāksies klātienē. Taču Zinības dienas svinīgie pasākumi būs pieejami ierobežoti.

Juris Līcis sacīja, ka varbūt mazajās lauku skolās svinīgais pasākums ārpus telpām var notikt visiem skolēniem, savukārt pilsētā Zinību dienas akcents būs likts uz pirmo mācību stundu klasēs skolēniem kopā ar audzinātājām.

Jēkabpils 2.vidusskolā Zinību dienas svinīgajā pasākumā ārā pie skolas piedalīsies 1. un 12.klašu skolēni, pārējie būs savās klašu telpās. Jēkabpils 3.vidusskolā Zinību dienas pasākumi iecerēti divās daļās.

Zinību dienas pasākumi ārā notiks arī visos pilsētas bērnudārzos.

Juris Līcis sacīja, ka pirms mācību procesa sākšanās, saistībā ar epidemioloģisko situāciju, tiks veikti drošības pasākumi. Periodā no 23.-30.augustam visiem skolēniem būs jānodod siekalu testi, lai droši varētu doties uz skolu. Tests nav jāveic personām ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un testēšanu skolēniem apmaksās no valsts budžeta līdzekļiem.Tāpat arī pedagogiem, kuriem nav Covid-19 sertifikātu, notiks testēšana. 

Juris Līcis uzsver, ka šī gada tendence, ja būs situācija, ka uzliesmos Covid-19 infekcija un būs saslimušie, tiks skatīta katra izglītības iestāde atsevišķi un vairāk nebūs centralizētu lēmumu, kas noteiks visām skolām attālinātu mācību procesu. Lēmums, kā rīkoties, būs jāpieņem pašvaldībai un skolas vadībai par katru konkrēto situāciju konkrētajā mācību iestādē. 

Noteikts, ka 1.-3. klašu skolēni mācību stundu laikā klasē varēs būt bez sejas maskas, tāpat arī bez sejas maskām varēs strādāt pedagogi, kuriem, ir Covid-19 sertifikāti. Visiem pārējiem būs jālieto sejas aizsargmaskas. Tāpat arī skolas starpbrīžos, kontaktējoties gaiteņos vai dodoties uz ēdnīcu, skolēniem būs jāvalkā sejas maskas, tajā skaitā arī pirmo trešo klašu audzēkņiem. 

Sīkāku informāciju par testiem, drošības pasākumiem un aktualitātēm katrā iestādē atsevišķi skolēniem un vecākiem nodos izglītības iestādes vadība.

Komentāri (0-1/1)

  • Kukū
    20.08.2021 15:44
    Aidā,10 min policijas vizites un varēs sodīt gandrīz katru pirmklasnieku par maskas nenēsāšanu srarpbrīdī. Smieklīgi,jo kontroles nebūs

Atstājiet komentāru