2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī vakcinēti aptuveni 70 procenti pedagogu, 10 paziņojuši, ja tiks noteikta obligātā vakcinācija, iesniegs atlūgumu

Jēkabpilī vakcinēti aptuveni 70 procenti pedagogu, 10 paziņojuši, ja tiks noteikta obligātā vakcinācija, iesniegs atlūgumu

Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītājs Juris Līcis informē, ka pilsētas izglītības iestādēs vakcinēti vidēji ir 70 % pedagogu. 

Labais piemērs esot pirmsskolas izglītības iestāde “Kāpēcītis”, kur vakcinēti 100% pedagogu. Taču ne visi atbalsta vakcināciju un gandrīz katrā iestādē esot darbinieki, kas gatavi izvēlēties citu darbu, ja pedagogiem tiks noteikta obligātā vakcinācija vai alternatīva katru nedēļu veikt testu par saviem līdzekļiem. 

Juris Līcis sacīja, ka, piemēram, Jēkabpils 3.vidusskolā 10 pedagogi kategoriski iebilst pret obligāto vakcināciju un ir paziņojuši, ja tiks noteikts, ka pedagogiem obligāti jāvakcinējas vai tiks pieļauta alternatīva, lai strādātu katru nedēļu jāveic tests par saviem līdzekļiem, viņi iesniegs atlūgumu, izvēloties citu darbu, kur nav šādu obligāto prasību.

Izglītības pārvaldes vadītājs norādīja, ka patlaban lielu problēmu ar pedagogu trūkumu pilsētas skolās nav. Jēkabpils Valsts ģimnāzijā un Jēkabpils 3.vidusskolā pedagogu vakanču nav, vakances ir Jēkabpils 2.vidusskolā.  Trūkst latviešu valodas un matemātikas skolotāju, taču šī problēma tiekot risināta un skola mācību darbam 1.septembrī būs gatava. Problēmas ar pedagogu kadriem varētu būt no 1.oktobra, ja tiks ar likumu noteikta obligātā vakcinācija un tie, kas nevēlas to veikt, pametīs darbu izglītības iestādēs.

Juris Līcis informē, ka 1.septembrī Jēkabpils valsts ģimnāzijā mācības uzsāks 500 audzēkņi, skolā no pedagogiem vakcinēti ir 70%. 

Jēkabpils 2.vidusskolā mācības uzsāks 1350 skolēni, tajā skaitā būs astoņas 1.klases, kurās kopā mācīsies 225 bērni. Jēkabpils 2.vidusskolā no pedagogiem vakcinēti ir 75%. 

Jēkabpils 3.vidusskolā mācības uzsāks 680 skolēni, šeit vakcinēti 80% pedagogu. 

Interešu izglītības iestādēs ir vakcinēti aptuveni 70-75% pedagogu.

Bērnudārzā “Kāpēcītis” vakcinēti 100% pedagogu. Citos Jēkabpils bērnudārzos patlaban ir vakcinēti vidēji 65% darbinieku.

Komentāri (0-2/2)

  • Vēsture
    21.08.2021 20:34
    Atgādināšu, visslielākie Covid 19 perēkļi bija soc. iestādēs un mācību iestādēs.
    Un šie cilvēki māca mūsu bērnus. Akmens laikmets.
  • Ttt
    20.08.2021 17:21
    Draudēt jau nav liela māka. Diez cik reāli aizietu no darba,kur Di... liksies.

Atstājiet komentāru