2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils novada skolās testēšana pagaidām neatklāj saslimšanu ar covid-19, problēmas ar testu loģistiku

Jēkabpils novada skolās testēšana pagaidām neatklāj saslimšanu ar covid-19, problēmas ar testu loģistiku

Sagaidot jauno mācību gadu, Jēkabpils novada skolās, tāpat kā visā Latvijā notiek skolēnu testēšana. 

Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils izglītības pārvaldes vadītājs Juris Līcis sacīja, ka Jēkabpils skolēnu testēšana Jēkabpils 2. un 3. vidusskolā notika piektdien un pirmdien Jēkabpils valsts ģimnāzijas skolēniem. Juris Līcis piebilda, ka piektdien veiktie testi visi ir negatīvi. Pilsētā ar testu saņemšanu un nodošanu nav bijis problēmu.

Arī Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu skolās testēšana notika piektdien un turpinās pirmdien. Sarunā ar Radio1.lv novada izglītības pārvaldes vadītāja Anda Ķiploka sacīja, ka lauku skolās ir bijušas problēmas ar loģistiku, testu piegādi un to nogādāšanu laboratorijā. Ne vienmēr testi piegādāti laikus un vienā gadījumā testi, kas veikti skolā piektdien nav paņemti un nogādāti laboratorijai.
Anda Ķiploka izteica cerību, ka turpmāk loģistikas problēmas tiks atrisinātas un kurjeri, kas piegādā un savāc testus, bez problēmām atradīs visas lauku skolas paredzētajos termiņos.

Jau ziņots, ka valdība iecerējusi, ka šogad mācības varēs notikt klātienē, tomēr pret Covid-19 nevakcinētajiem vai vīrusu neizslimojušajiem pirmsskolas, vispārējās un profesionālās izglītības pedagogiem būs ik nedēļu jāveic valsts apmaksāti Covid-19 siekalu testi.

Tāpat testēs skolu audzēkņus, kuri nebūs potējušies vai izslimojuši vīrusu. Testu rezultāti derēs mācībām klātienē un pulciņiem, bet ne izklaides pasākumu apmeklēšanai. Audzēkņi un izglītības iestāžu darbinieki ar Covid-19 vakcinācijas vai izslimošanas sertifikātu klasēs varēs darboties bez maskas, bet koplietošanas telpās maskas būs jāvelk visiem, sākot no 7 gadu vecuma.

Savukārt augstskolās klātienē varēs strādāt un mācīties tikai ar Covid-19 sertifikātu, taču pārejas periodā varēs uzrādīt par saviem līdzekļiem pēdējo 48 stundu laikā veiktu Covid-19 testu.

Komentāri (0-1/1)

  • Kristīne
    30.08.2021 14:23
    Interesanti, raksta, ka visi testi piektdien bijuši negatīvi, taču nekur nevar atrast informāciju par saviem bērniem. Viņi pat nav reģistrēti..

Atstājiet komentāru