2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Eiropas kultūras mantojuma dienā Jēkabpilī - brauciens ar plostu un Apmeklētāju centra atklāšana

Eiropas kultūras mantojuma dienā Jēkabpilī - brauciens ar plostu un Apmeklētāju centra atklāšana

No 17. līdz 19. septembrim visā Latvijā norisināsies Eiropas kultūras mantojuma dienas (Mantojuma dienas). Jēkabpils Vēstures muzejs Mantojuma dienu ietvaros aicina uz plosta braucienu un Apmeklētāju centra atklāšanu, informē Jēkabpils Vēstures muzeja Komunikāciju nodaļas vadītāja Kate Riekstiņa. 

Kultūras mantojums ir daudzveidīgs, tas ir klātesošs mūsu ikdienā un ietekmē paaudžu likteņus. Šī gada Mantojuma dienas Latvijā būs veltītas transporta tēmai, izceļot vairāk kā 80 objektus visā Latvijā un paverot plašu mantojuma spektru – sākot ar ceļiem, tiltiem, kanāliem un dzelzceļa stacijām, beidzot ar lidlaukiem,  bākām un spēkratu kolekcijām. Ar aktivitāšu un pasākumu piedāvājumu iespējams iepazīties Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes mājaslapā www.nkmp.gov.lv. 

Jēkabpilī Mantojuma diena aizsāksies 17. septembrī plkst. 12.00 ar plosta braucienu pa Daugavu. Plosta brauciens paredzēts no Jēkabpils robežzīmes Rīgas ielas sākumā līdz Krustpils pilij, aptuveni četru kilometru garumā. Vietu skaits plosta braucienā ir ierobežots. Pieteikšanās pa tālr. 27008136. 

Izkāpjot krastā pie Krustpils pils, ekskursija turpināsies ar svinīgu Apmeklētāju centra atklāšanu. Tas savu mājvietu radis bijušajā Krustpils muižas klētī un tajā apskatāma ekspozīcija veltīta ceļošanas tradīcijām Jēkabpilī. Zem pils vārtu torņa aplūkojama enkuru kolekcija. Krustpils pilī Jēkabpils pilsētas vēstures ekspozīcijā iespējams pacelties virs zemes ar Kārļa Skaubīša gaisa balonu un sajusties kā autobraucējam pie Reiņa Nitiša sacīkšu auto stūres. Dalība pasākumā ir bezmaksas un norisinās “zaļajā” drošības līmenī ar Covid-19 sertifikātiem. 

Plosta braucienu finansiāli atbalsta Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde.

Atstājiet komentāru