2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils novada astoņās skolās patlaban attālināti mācās 28 klases

Jēkabpils novada astoņās skolās patlaban attālināti mācās 28 klases

Jēkabpils novada skolās patlaban attālināti mācās 28 klases. 

Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītājs Juris līcis informē, ka visvairāk klašu, kas mācās attālināti ir Jēkabpils 3.vidusskolā – astoņas un Antūžu pamatskolā – septiņas. Viesītes vidusskolā attālināti mācās četras klases, pa divām klasēm katrā iestādē karantīna noteikta arī Jēkabpils 2.vidusskolā un Zasas vidusskolā, pa vienai klasei – Jēkabpils valsts ģimnāzijā, Salas vidusskolā un Atašienes vidusskolā. 

Tāpat arī attālināti strādā pa vienai audzēkņu grupiņai bērnudārzos – “Bērziņš” Jēkabpilī un “Zīlīte” Viesītē”. 

Individuālajā karantīnā šobrīd atrodas četri pedagogi un pieci skolēni.

Aptuveni mēneša laikā – no 24. augusta līdz 26. septembrim – skolu Covid-19 skrīningā atklāti 1658 inficēšanās gadījumi, liecina Veselības ministrijas valdībā iesniegtā prezentācija.

Kopš augusta beigām Latvijā kopumā reģistrēti 13 667 Covid-19 gadījumi. No tiem 12% jeb 1658 gadījumi atklāti skolu skrīningā.

Kopumā no visiem mēneša laikā skolu skrīningā konstatētajiem gadījumiem 85% atklāti tieši bērniem un jauniešiem. Bet vēl vairāk bērniem un jauniešiem Covid-19 atklāts ārpusskolu skrīningā – 2,2 tūkstošiem cilvēku.

57,4% inficēto izglītojamo vidū pēc epidemiologu aptaujām bija ar elpceļu saslimšanas simptomiem. Tāpēc, informējot par jaunākajiem datiem, veselības ministrs Daniels Pavļuts (“Attīstībai/Par!”) atkārtoti aicināja nedoties uz skolu, ja ir Covid-19 simptomi.

Visā Covid-19 epidēmijas laikā hospitalizēti 170 skolu darbinieki, no kuriem 24 (14%) inficējušies darba vietā.

Līdz šim miruši ir astoņi ar Covid-19 inficētie skolu darbinieki, no kuriem viens bija inficējies izglītības iestādē.

Atstājiet komentāru