2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils pilsētas un novada skolēniem, kas mācās attālināti, pašvaldība nodrošinās pārtikas pakas

Jēkabpils pilsētas un novada skolēniem, kas mācās attālināti, pašvaldība nodrošinās pārtikas pakas

Jēkabpils novada domes ārkārtas sēdes informatīvajā daļā tika diskutēts par skolēnu, kas Covid-19 saslimstības dēļ mācās attālināti ēdināšanu.

Deputāts Aivars Kraps (LA) uzdeva jautājumu, kā paredzēts nodrošināt pašvaldības piešķirto ēdināšanu skolēniem, kuri konstatēto saslimšanas gadījumu ar Covid-19 dēļ mācās attālināti. Viņš norādīja, ka ir jau septembra nogale un attālināti mācīties, ievērojot karantīnu, šomēnes spiestas bijušas 30 klases, bet pašvaldībā joprojām nav lēmuma par šo skolēnu ēdināšanu un nav zināms, kā tas notiks vai būs kuponi atprečošanai veikalā, kā bija iepriekš vai šis atbalsts tiks sniegts citādā veidā.

Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības un kultūras jautājumos Alfons Žuks (Apvienība “Iedzīvotāji”) skaidroja, ka šis jautājums pārrunāts ar Jēkabpils izglītības pārvaldi un izskanējis priekšlikums skolēniem, kas mācījās attālināti par konkrēto periodu izsniegt pārtikas pakas. Šo jautājumu realizēs Izglītības pārvalde sadarbībā ar izglītības iestāžu ēdinātājiem, noslēdzot papildu līgumu.

Jēkabpils novada mērs Raivis Ragainis (LZP) piebilda, ka šis jautājums tiek kārtots sadarbībā ar ēdinātājiem, tāpēc papildu domes lēmums nav nepieciešams.

Aivars Kraps uz to norādīja, ka iepriekš gan esot runāts savādāk. Viņš uzsvēra, ka šis jautājums par kārtību kādā tiek ēdināti skolēni nav izdiskutēts deputātu vidū, jo iepriekš izskanējis, ka pārtikas paku, ko saņems skolēni, izmaksas ir viens eiro dienā, kas pēc deputāta domām ir nepietiekami, lai nodrošinātu to pilnvērtīgu saturu. Aivars Kraps sacīja, ka viņš nepiekrīt šādai summai, kas ir nepietiekama. “pat ja šajā gadījumā nav vajadzīgs domes lēmums, deputātiem šo jautājumu izrunāt un vienoties par citu summu bērnudārzu un skolu audzēkņu paku izmaksām dienā.

Ŗaivis Ragainis solīja, ka tiks sasaukta deputātu ražošanas sanāksme, kurā katrs varēs izteikties. Savukārt runājot par skolēnu, kas mācās attālināti, ēdināšanas izmaksām, mērs skaidroja, ka viens eiro tā ir “tīrā” summa par pārtikas paku saturu, šajā summā nav iekļauts paku sagatavošanā ieguldītais darbs un citas izmaksas.

Foto: Ilustratīvs attēls

Komentāri (0-3/3)

  • .
    29.09.2021 21:41
    Nav nepieciešams kādam maksāt par pārtikas paku nokomplektēšanu. Vecāki to izdarīs par velti veicot ikdienas pirkumus.
  • Mamma
    29.09.2021 16:46
    Kāda paka? Putraimi ar kodēm un saldinātie dzērieni. Iepriekšējā vadība izsniedza preču talonus Maksimā, tad vecāki varēja nopirkt to, ko bērns ēd. Izvēlēties kvalitatīvus produktus.
  • Zuze
    29.09.2021 16:41
    No 1.42€ nokrita jau uz 1€, nu jā normāla summa sanāk ja no katra skolēna paņem 0.42€.

Atstājiet komentāru