2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils novada izglītības iestādēs attālināti mācās 47 klases un bērnudārzu grupiņas

Jēkabpils novada izglītības iestādēs attālināti mācās 47 klases un bērnudārzu grupiņas

Jēkabpils novada skolās un bērnudārzos attālināti mācās un strādā 47 klases un grupiņas. 

Jēkabpils Izglītības pārvaldes vadītājs Juris Līcis teic, ka visvairāk – 13 klases – attālināti mācās Jēkabpils 2.vidusskolā, Jēkabpils 3.vidusskolā – sešas klases, Jēkabpils valsts ģimnāzijā – piecas klases, Krustpils pamatskolā – četras klases, Biržu pamatskolā – viena klase, Antūžu pamatskolā – divas klases, Sūnu pamatskolā – divas klases, Slas vidusskolā 3 klases, Viesītes vidusskolā – trīs klases, Ābeļu pamatskolā – trīs klases, Rubeņu pamatskolā – viena klase, kā arī divas grupiņas Viesītes bērnudārzā “Zīlīte”, viena grupiņa Jēkabpils bērnudārzā “Auseklītis” un viena grupiņa bērnudārzā “Zvaigznīte”.

Savukārt 57 Jēkabpils novada izglītības iestāžu klašu kolektīvos un bērnudārzu grupiņās saslimušie jau ir izveseļojušies un atgriezušās no attālinātā mācību procesa uz klātienes darbu skolā.

Juris Līcis piebilda, ka, par laimi, līdz šim visiem saslimušajiem izglītības iestādēs Covid-19 noritējis vieglā formā.

Juris Līcis piebilda, ka turpmāk skolēniem būs saīsināts karantīnas laiks līdz septiņām dienām.
Ministru kabinets sēdē vakar atbalstīja priekšlikumu samazināt skolēniem ar Covid-19 saistīto mājas karantīnas laiku no pašreizējām 10 dienām līdz septiņām dienām. Runa ir par skolēniem, kam bijis pozitīvs Covid-19 tests vai noteikts kontaktpersonas statuss. 

Veselības ministrijā skaidro, ka valdībā atbalstītie noteikumu grozījumi paredz samazināt laika posmu, kurā skolēniem jāatrodas karantīnā. Klātienes mācībās skolēni varēs atgriezties, ja septītajā dienā pēc karantīnas uzsākšanas ir veikts Covid-19 tests un tas ir negatīvs.
Šāds lēmums pieņemts, jo bērniem Covid-19 infekcija norit straujāk – pēc inficēšanās ievērojami ātrāk parādās simptomi, nekā tas ir pieaugušajiem.

Tas ļaus skolēniem pēc iespējas ātrāk atgriezties klātienes mācībās.
Līdz šim skolēns izglītības iestādē klātienē ar negatīvu testa rezultātu varēja atgriezties desmitajā dienā pēc mājas karantīnas sākuma.

Atstājiet komentāru