2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Norisināsies meistardarbnīca “Krustpils vīriešu tautastērpa bikšu darināšana”

Norisināsies meistardarbnīca “Krustpils vīriešu tautastērpa bikšu darināšana”

21. oktobrī plkst. 18:00 Jēkabpils Vēstures muzejā norisināsies pirmā meistardarbnīcas “Krustpils vīriešu tautastērpa bikšu darināšana” nodarbība, informē Jēkabpils Vēstures muzeja muzejpedagoģe Līga Keiša.

Jēkabpils Vēstures muzejs ir aizsācis projektu, kura ietvaros dalībniekiem būs iespēja nokomplektēt pilnu Krustpils vīriešu tautastērpa komplektu. Septembrī notika meistardarbnīca krekla darināšanā, kurā tika apgūta krekla shēmas izveide un piegriešanu, kā arī dažādas šūšanas un izšūšanas tehnikas. Oktobrī, projektam turpinoties, četru nodarbību garumā Tautas daiļamata meistares Maijas Kulakovas vadībā dalībnieki darinās vīriešu tautastērpa bikses. Meistardarbnīcai aicināti pievienoties visi interesenti, arī tie, kas nepiedalījās tautastērpa krekla darināšanā. 

Meistardarbnīcu apmeklējot, līdzi jāņem audums no kura tiks šūtas bikses un šūšanas piederumi. Ja audums nav pieejams, to varēs iegādāties uz vietas. 

Meistardarbnīca notiek projekta Izglītojošs pasākumu cikls “Darini pats savu Krustpils vīrieša tautastērpu”, I kārta  ietvaros, kas tiek realizēts ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Meistardarbnīcā dalība ar Covid-19 sertifikātu vakcinētām un Covid-19 pārslimojušām personām.

Pieteikšanās pa tālr. 27008136. Dalības maksa 2 eiro.

Atstājiet komentāru