2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Izskanējusi literāri muzikālā pēcpusdiena “Laimīgs es, ka dzīvot bija ļauts…” (FOTO)

Ceturtdien, 14.oktobrī Krustpils kultūras namā norisinājās Jēkabpils Galvenās bibliotēkas rīkotā literāri muzikāla pēcpusdiena veltīta Aleksandra Čaka un Sergeja Jeseņina daiļradei  “Laimīgs es, ka dzīvot bija ļauts…’’, sadarbībā ar Krustpils kultūras nama krievu dziesmu ansambli “Bariņa” un Ābeļu pagasta amatierteārta režisoru Pēteri Draņeviču. 

Oktobris ir abu dzejas dižgaru dzimšanas diena. 27.oktobrī pilsētas un sieviešu apdziedātājam, latviešu modernās dzejas pamatlicējam Aleksandram Čakam apritēs 120.jubileja. Savukārt, 3. oktobrī jau apritēja 126 gadi kopš krievu dzejnieka,  kura lirika nereti pielīdzināta atkailinātajai krievu dvēselei, Sergeja Jeseņina. dzimšanas.

Pasākums bija bilingvāls – latviešu un krievu valodā. Tika lasīta abu dzejnieku dzeja gan oriģinālvalodās, gan tulkojumā – Čaka krievu valodā, bet Jeseņina latviešu valodā. Pasākumā dziesmas ar Čaka un Jeseņina vārdiem izpildīja Pēteris Draņevičs un ansamblis “Bariņa”. Pasākumu vadīja Jēkabpils galvenās bibliotēkas direktore Zinaīda Rabša un ansambļa “Bariņa” dalībniece Tatjana Grahoļska-Krjukovska. Dzeju lasīja arī pasākuma dalībnieki. Plašāk ar abu dižgaru darbiem bija iespējams iepazīties Jēkabpils Galvenās bibliotēkas sagatavotajā abu autoru darbu izstādē. 

Pasākums noritēja drošā vidē jeb tā dēvētajā zaļajā režīmā.

Atstājiet komentāru