2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Stingrās mājsēdes laikā jēkabpiliešiem ir iespēja paņemt lasīšanai un nodot grāmatas, izmantojot JGB pakomātu (FOTO)

Sākot no 19.oktobra, Jēkabpils Galvenā bibliotēka saviem klientiem piedāvā grāmatas saņemt un nodot bibliotēkas Grāmatu nodošanas un saņemšanas skapī jeb pakomātā,  kas atrodas Jēkabpilī, Rīgas ielā 212, pie bibliotēkas ieejas. 

Jēkabpils galvenās bibliotēkas direktore Zinaīda Rabša informē, ka šī gada 20. oktobrī ar Ministru kabineta rīkojumu Nr. 748 ir pieņemti grozījumi Ministru kabineta 2021. gada 9. oktobra rīkojumā Nr. 720 „Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”. Rīkojuma grozījumi noteic, ka bibliotēku, tāpat kā citu kultūrvietu, darbība tiek pārtraukta. Paredzēts, ka bibliotēka var izvērtēt nepieciešamību un iespēju nodrošināt bezkontakta grāmatu apmaiņas pakalpojumu ārpus bibliotēkas telpām. Zinaīda Rabša uzsver, ka tieši bezkontakta grāmatu apmaiņas pakalpojumu nodrošinās grāmatu izsniegšanas skapis.

Lasītāju apkalpošanas nodaļas vadītāja Gita Elksnīte skaidro, ka viss, kas bibliotēkas klientam būs jādara - jāpasūta grāmatas  bibliotēkās e-grāmatu katalogā vai jāsazinās ar bibliotēku: Lasītāju apkalpošanas nodaļa 29642338 lan@jgb.lv, Bērnu literatūras nodaļa 29642339 berni@jegb.lv.

Tie kas nav bibliotēkas klienti un vēlēsies izmantot šo pakalpojumu aicina attālināti reģistrēties bibliotēkā aizpildot pieteikuma anketu, kas atrodama iestādes mājaslapā - https://www.jgb.lv/lv/pakalpojumi/ka-klut-par-lasitaju/ un aizpildīto anketu elektroniski nosūtīt bibliotēkai.

Kā arī tiem kuriem nav pieejas datu bibliotēkas e-katalogam, aicina sazināties ar bibliotēku, lai tos iegūtu.

Jau ziņots, ka ideja par grāmatu nodošanas un saņemšanas skapi aizsākās jau 2020.gadā pēc veiktās klientu aptaujas, viens no respondentiem ieteikumos bija minējis, ka vēlētos, lai bibliotēkā būtu pieejams grāmatu pakomāts, kurā ārpus bibliotēkas darba laika varētu saņemt un nodot grāmatas.

Atstājiet komentāru