2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Mežāres pamatskolā pašizolācijā un karantīnā esošā personāla dēļ nevar atsākt klātienes mācības

Mežāres pamatskolā pašizolācijā un karantīnā esošā personāla dēļ nevar atsākt klātienes mācības

Jēkabpils novada Mežāres pamatskolas 1.-3.klases pašizolācijā un karantīnā esošā personāla dēļ šodien 1.novembrī nevarēs atsākt klātienes mācības. 

Pašvaldībā informē, ka pašizolācija un karantīna saistībā ar Covid-19 noteikta skolas tehniskajam personālam un virtuves darbiniekam. Tāpēc Mežāres pamatskola nevar nodrošināt mācību procesu klātienē un pirmsskolas audzēkņiem un 1.-3.klašu skolēniem mācības notiks attālināti līdz 10.novembrim.

Tāpat, apkopojot pašlaik pieejamo informāciju par 1.-3.klašu skolēnu testēšanu, novada Izglītības pārvalde informē, ka vienā no skolām Jēkabpilī pozitīvs Covid-19 tests ir 14 bērniem. Ņemot vērā, ka bija skolēnu brīvlaiks, bērni dosies individuālajā karantīnā.

Individuālajā karantīnā dosies arī pieci Aknīstes vidusskolas jaunāko klašu skolēni. Pārējie pilsētas un novada jaunāko klašu skolēni mācības nākamnedēļ atsāks klātienē.

Tāpat pašlaik karantīnā atrodas divas Antūžu pamatskolas klases, Zasas vidusskolas pirmsskolas grupa un četras grupas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs.

Jau ziņots, ka saskaņā ar izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces (JKP) pausto, no pirmdienas, 1.novembra, 1.-3.klašu skolēni atsāks mācības klātienē.

Ministre uzsver, ka 1.-3.klašu skolēnu klātienes mācību procesā ir jāievēro visaugstākie drošības pasākumi, proti, jālieto sejas maskas, jāvēdina telpas, jāievēro distance, roku higiēna un jādzīvo savā "burbulī", ko tagad skolās būs vieglāk ievērot, jo būs vairāk brīvu telpu.

"Diemžēl šajā laikā nebūs interešu izglītības nodarbību, ekskursiju, jo prioritāte ir mācību darbs," skaidroja ministre.

Muižniece atkārtoti aicina vecākus rūpīgi sekot līdzi bērnu veselības stāvoklim un nekādā gadījumā nevest viņus uz skolu ar iesnām, klepu vai sāpošu kaklu. Bērniem ar slimības simptomiem ir jāpaliek mājās, viņi jānovēro, jāveic Covid-19 testi, lai neaplipinātu visus klasesbiedrus vai pat skolasbiedrus.

Ministre pieļauj, ka, ņemot vērā to, ka tagad arī vakcinētajiem cilvēkiem, nonākot kontaktā ar Covid-19 slimu personu, ir jāievēro karantīna, varētu būt biežāki gadījumi, kad visa klase dosies karantīnā un varētu trūkt pedagogu. Viņa gan liek cerības, ka tie pedagogi, kuri strādās attālināti, varēs palīdzēt mācību procesa nodrošināšanā.

Jautāta par klātienes mācībām pēc 15.novembra, ministre atbildēja, ka par to patlaban vēl tiek spriests, taču neesot indikāciju, ka nebūs iespējams nodrošināt klātienes mācības skolās un augstskolu darbu "zaļajā režīmā". Muižniece pieļauj, ka varētu ļaut skolām piecas dienas mēnesī strādāt attālināti un katra skola varētu izvēlēties savu pieeju, kā to labāk darīt.

Izglītības un zinātnes ministrija ir veikusi aptauju par to pedagogu skaitu, kuri līdz 15.novembrim nebūs vakcinējušies un grasās pārtraukt darba attiecības.

Vispārizglītojošās skolās tādi esot 5%, pirmsskolas izglītības iestādēs - 6%. "Ir atsevišķi novadi, kur situācija ir sliktāka, piemēram, Ķekavas novads, kur šādu pedagogu īpatsvars ir 9%, kas varētu kādu laiku radīt grūtības mācību procesa nodrošināšanā. Taču lielas drāmas nebūs, jo lielākais īpatsvars skolotāju, kuri ir gatavi pamest darbu, strādā skolās ar mazu skolēnu skaitu, tādēļ pašvaldībām būs jārod iespēja šos skolēnus pārvietot uz lielākām skolām," skaidroja Muižniece.

Viņa pauda pateicību katram pedagogam, kurš ir vakcinējies, tādējādi rūpējoties gan par savu veselību, gan līdzcilvēku drošību.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru