2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils vēstures muzejs aicina uz tiešsaistes lekciju par latviešu apģērbu gadsimtu gaitā

Jēkabpils vēstures muzejs aicina uz tiešsaistes lekciju par latviešu apģērbu gadsimtu gaitā

8. novembrī plkst. 14.00 Jēkabpils Vēstures muzejs savā Facebook kontā aicina uz tiešsaistes lekciju “Latviešu apģērbs gadsimtu gaitā: tradicionāls, moderns, mītisks un praktisks”, ko vadīs latviešu apģērba vēstures pētniece, mākslas zinātņu doktore Ieva Pīgozne, informē Jēkabpils Vēstures muzeja muzejpedagoģe Līga Keiša.

Vasarā Jēkabpils Vēstures muzejs aizsāka projektu “Darini pats savu Krustpils vīriešu tautastērpu”, kā ietvaros ir notikusi lekcija par tautastērpa komplektēšanas un darināšanas tradīcijām, ticis šūts krekls un bikses. Turpinot projektu, aicinām ielūkoties apģērba attīstības vēsturē. Kā notiek pāreja no senā apģērba uz klasisko tautastērpu? Kā tautastērpa valkāšanu ietekmē pilsētas modes ienākšana? Kāda ir krāsu nozīme senajā apģērbā? Tie ir tikai daži no jautājumiem uz kuriem tiks atbildēts lekcijas gaitā. Tāpat klausītāji aicināti uzdod sev interesējušos jautājumus un iesaistīties diskusijā.

Tiešsaistes lekcija 8. novembrī, plkst. 14.00 būs skatāma muzeja Facebook lapā https://www.facebook.com/Krustpilspils. Pieslēgšanās tiešsaistes lekcijai ir bez maksas.

Lekcija notiek projekta Izglītojošs pasākumu cikls “Darini pats savu Krustpils vīrieša tautastērpu”, I kārta. Meistardarbnīca “Krustpils vīriešu tautastērpa krekla un bikšu darināšana.” ietvaros, kas tiek realizēts ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.
 
Foto: Ilustratīvs attēls

Atstājiet komentāru