2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Spīdi, Jēkabpils! Valsts svētku laika norises Jēkabpilī

“Maza mana tēvuzeme,
divu roku platumā.
Mīļa mana tēvuzeme,
divu roku siltumā..” 
/K. Skujenieks/

Latvijas valsts svētkos domāsim par kopīgo - par to, kas mums ir Latvija. Vienam tās ir mājas, citam tā ir ģimene, vēl kādam sajūtas, ko dāvā gadalaiki, daba, jūra, saulrieti, cilvēki līdzās. Esam brīnišķīgi ar to, ka mūsos ir tik daudz atšķirīga, lai saprastu, ka neviens cits par mums kā tautu nekad nerūpēsies tā, kā mēs paši, bet tas jādara visiem kopā, aicina Jēkabpils novada pašvaldības kultūras pārvalde.

Šogad atkal ir pienācis citāds novembris. Šķiet, jau esam pieraduši pie tā, ka uz lietām un vērtībām jāpaskatās nedaudz savādāk. Šogad raudzīsimies uz mūsu mīļo Latviju caur gaismas prizmu, karogu krāsām un bērnu acīm. Spīdi, Jēkabpils!

Lai spīd liesmiņas piemiņai

11. novembrī, visas dienas garumā, pie pieminekļa „Kritušiem par Tēviju” iemirdzēsies lāpu un svecīšu gaismiņas, pieminot Latvijas brīvības cīnītājus.

Svētkos spīd un rotājas

Patriotisma nedēļā, no 11. līdz 18. novembrim, pilsētas tilts krāšņi izgaismosies Latvijas karoga krāsās.

“Tavas saknes Tavā zemē, Tavas pēdas tēva sētā”

No 11. līdz 17. novembrim, iepazīstot pilsētas vēsturi, norisināsies orientēšanās spēle ģimenēm latviskās noskaņās. Vairāk informācijas par spēli meklē: www.jgb.lv.

Spīd mūsu Latvija karogā

No 11. līdz 20. novembrim Kena estrāde ietērpsies svētku drānās, lai Latvijas sajūtu nodotu ikvienam pilsētniekam un pilsētas viesim.

Sveic spīdoši

Līdz 17. novembrim ieraksti nelielu video apsveikumu Latvijai 103. dzimšanas dienā un nosūti to uz kādu no Jēkabpils Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas sociālajiem tīkliem, lai jau 18. novembrī ieraudzītu savu apsveikumu kopīgā videosveicienā

“Mana Jēkabpils. Mana Latvija”

Uz Krustpils kultūras nama fasādes no 17. līdz 20. novembrim tumšajās diennakts stundās bērnu zīmējumos iespīdēsies viņu acīm skatītā Jēkabpils, viņu sirdīm justā Latvija.

Ik gaismiņa iespīdas dzimšanas dienā

Latvijas dzimšanas dienā, 18. novembrī, visas dienas garumā pie pieminekļa „Kritušiem par Tēviju” iemirdzēsies svecīšu liesmiņas uz ziedi, sveicot mūsu mīļo Latviju.

Aicina ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus!

Jēkabpils kultūras pārvalde norāda, ja epidemioloģiskā situācija līdzsvarosies, tad vēl novembrī Krustpils kultūras namā būs vairāki kultūras pasākumi: 24.11. plkst. 18.00  dokumentālā filma “Valiant!” – latvieši pasaulē. Ieeja bez maksas, izņemot personalizētus ielūgumus Krustpils kultūras nama kasē. 26.11. plkst. 19.00    Koncertprogramma “Satikt Čaku”. Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā. 30.11. plkst. 14.00, 18.00 daudzsēriju filma “Emīlija. Latvijas preses karaliene” – 5.,6. sērija. Biļetes Krustpils kultūras nama kasē.

Atstājiet komentāru