2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Muižniece: Jēkabpils Agrobiznesa koledžu nereorganizēs, taču tai jāatsakās no augstākās izglītības programmām (FOTO)

Jēkabpils Agrobiznesa koledžai ir potenciāls kļūt par spēcīgu vidējās profesionālās izglītības iestādi taču nākotnē tai jāatsakās no augstākās izglītības programmām, šodien apmeklējot skolu, vērtējusi izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

Kā informē izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos Marta Mackeviča, vizītes laikā ministre un parlamentārais sekretārs tikās ar Jēkabpils novada domes priekšsēdētāju Raivi Ragaini, Madonas domes priekšsēdētāja vietnieku komunālās saimniecības, teritoriālās pārvaldības un attīstības jautājumos Aigaru Šķēlu un Jēkabpils Agrobiznesa koledžas (JAK) direktori Ritu Poli. Tikšanās mērķis bija pārrunāt JAK attīstības plānus.

“Tikšanās mērķis bija kliedēt bažas par koledžas nākotni un vēlreiz apliecināt, ka to nav plānots pievienot citai izglītībai iestādei. Koledžas direktorei Ritai Polei ir stratēģisks un pārdomāts nākotnes redzējums, arī šī brīža rezultāti ir labi un stabili. Esmu patiesi gandarīta redzēt, ka koledžas vadība vēlas stiprināt tās jomas, kurās jau šobrīd demonstrē labus sasniegumus, nākotnē orientējoties uz profesionālo vidējo izglītību un atsakoties no augstākās izglītības programmām. Koledža īsteno reģionam nepieciešamas un būtiskas studiju programmas, tāpēc nākotnē tai ir liels potenciāls kļūt par ļoti spēcīgu vidējās profesionālās izglītības iestādi,” norādīja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.

“Nākotnes plāni balstās uz koledžas vadības lēmumiem, arī to īstenošanas termiņi ir Jēkabpils Agrobiznesa koledžas pārziņā. Tā kā izglītības programmas nepārklājas, izaugsmes un attīstības iespējas ir arī Jēkabpils Agrobiznesa koledžas struktūrvienībai Barkavā,” piebilda A.Muižniece.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis norāda: “Klātienes sarunā guvām būtisku pārliecību par to, ka Izglītības un zinātnes ministrijai atbalsta, ka Jēkabpils novadā jābūt spēcīgai profesionālās izglītības iestādei, kas gan reģiona, gan arī novada tautsaimniecības attīstībai ir ļoti nozīmīgi un vitāli nepieciešams.”

“Kļūstot par vidējās profesionālās izglītības iestādi reģionā, mēs varam atbalstīt vietējo uzņēmējdarbības vidi ar nepieciešamo augstākā līmeņa profesionālo speciālistu sagatavošanu,” norādīja Jēkabpils Agrobiznesa koledžas direktore Rita Pole.

Muižniece norādīja, ka koledžu nav plānots pievienotai citai izglītības iestādei. Viņasprāt, tai ir liels potenciāls kļūt par spēcīgu vidējās profesionālās izglītības iestādi, nākotnē atsakoties no augstākās izglītības programmām. Tādā veidā plānots atbalstīt atbalstīt vietējo uzņēmējdarbības vidi ar nepieciešamo augstākā līmeņa profesionālo speciālistu sagatavošanu, informēja Pole.

Vienlaikus Muižniece norādīja, ka nav plānots slēgt vai pievienot citai izglītības iestādei arī Jēkabpils Agrobiznesa koledžas struktūrvienību Barkavā. Izglītības programmas abām izglītības iestādēm nepārklājas, savukārt reformas īstenošanas termiņi paliek JAK pārziņā.

Pašlaik JAK var apgūt pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības valsts budžeta finansētās studiju programmas programmēšanā un datortīklu administrēšanā, grāmatvedība un finansēs, mārketingā un pārdošanā, namu pārvaldīšanā. Tapat koledža piedāvā apgūt tādas profesionālās vidējās izglītības programmas kā "Datosistēmas, datubāzes un datortīkli", "Grāmatvedība", "Komerczinības", "Reklāmas dizains", "Programmēšana", "Telemehānika un loģistika".

FOTO: Jēkabpils novads/Facebook

Komentāri (0-4/4)

  • Aija Edgars
    18.01.2022 08:06
    tiešām, es vēlos novērtēt LAPO mikrofinansējumu par mana mājokļa renovācijas aizdevumu. Iepriekš viltus aizdevējiem esmu zaudējis vairāk nekā 5000 EUR, tāpēc, ja jums ir nepieciešams steidzams aizdevums, izvairieties no krāpnieciskiem aizdevējiem un piesakieties, izmantojot īstu aizdevuma uzņēmumu, e-pastu lapofunding960@ gmail.com
    Whatsapp +447883183014
  • Rasma
    09.12.2021 16:53
    Kariņš ar savu muižu, lai iet putās! Jau visu izputinājuši, atlaiduši, piespieduši potēties. Skatīties to lauku prasto učeni nevaru. Piekritusi realizēt Kariņa afēras un tāpēc paņemts bīdīt delas
  • Leonids
    05.12.2021 23:30
    Te jābūt diskusijai,man škiet ka nedrikst pazemināt līmeni.Interesanti ko par to domā koledžas pasniedzēji .DStarp deputātiem nav bijusiplaša diskusija, tagad tiek prezentēta koledžas vadības redzējums,bet ko saka deputāti.?Aicinu runāt par to.Visās valspilsetās var iegūt augstāko izglītibu ,bet mēs esam gatavi to likvidēt,Vai tas ir pareizi?
  • Iveta
    05.12.2021 20:46
    Vai izdevīgāk nebūtu atteikties no Jkp un Muižnieces!?

Atstājiet komentāru