2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils novada dome bērnudārzu audzēkņu un pamatskolēnu bezmaksas ēdināšanu nodrošinās līdz septembrim (PRECIZĒTS)

Jēkabpils novada dome bērnudārzu audzēkņu un pamatskolēnu bezmaksas ēdināšanu nodrošinās līdz septembrim (PRECIZĒTS)

(Atbilstoši jaunākajai informācijai papildināts un precizēts viss teksts)

Pēc publikācijas portālā Radio1.lv, ka Jēkabpils novada dome no 1.septembra nenodrošinās bērnudārza audzēkņu un pamatskolas skolēnu bezmaksas ēdināšanu, ar redakciju sazinājās Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Alfons Žuks (Apvienība Iedzīvotāji), kurš norādīja, ka informācija ir nekorekta, jo pašvaldības budžeta komisijā tomēr esot atrasti līdzekļi bērnu un skolēnu ēdināšanai visa 2022.gada garumā. Savukārt domes 23.decembra lēmums bijis, ka bezmaksas ēdināšanu bērnudārzu audzēkņiem un skolēniem līdz devītajai klasei nodrošina līdz 1.septembrim. Kā būs no 1. septembra par to vēl tikai tikšot lemts. Tāpēc arī Jēkabpils novada Izglītības pārvaldei līdz nākamā gada martam jāsagatavo plāns par vecāku līdzmaksājumu bērnu un skolēnu ēdināšanai no nākamā gada 1.septembra un tas jāiesniedz Jēkabpils novada domei. To, kāds būs lēmums, nodrošināt pilnībā skolēnu bezmaksas ēdināšanu vai nodrošināt to ar vecāku līdzmaksājumu, šobrīd neesot zināms, par to deputāti vēl tikai lems, kad būs saņemti Izglītības pārvaldes priekšlikumi.  Alfons Žuks piebilda, ka personiski viņš balsošot par to, lai brīvpusdienas tiek saglabātas arī nākamgad visa gada garumā gan bērnudārzu audzēkņiem, gan 1.-9.klases skolēniem. Turklāt bezmaksas ēdināšanā būs iekļautas arī brokastis un launags. Kopumā bērnu un skolēnu ēdināšanai nākamajā gadā budžetā esot atvēlēti 1,5 miljoni eiro, tajā skaitā 300 000 eiro ir summa, kas nāk klāt papildus nākamajā gadā.

Jau ziņots, ka Jēkabpils novada dome no 1.janvāra līdz 31.augustam nodrošinās brīvpusdienas 1.-9.klašu izglītojamajiem Jēkabpils novada vispārējās pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības iestādēs. Tāpat arī līdz septembrim tiks nodrošinātas brīvpusdienas bērnudārzos un izglītojamajiem, kuri apmeklē skolas, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmu. 

Sākotnējā informācija tapa no dzirdētā un piefiksētā Jēkabpils novada domes sēdē 23.decembrī, kad tika nolemts brīvpusdienas nodrošināt tikai līdz 31.augustam un noraidīti opozīcijas priekšlikumi par brīvpusdienu nodrošināšanu arī turpmāk. Jāpiebilst, ka vietējiem medijiem ir ierobežota iespēja operatīvi iepazīties ar domes sēdes lēmumu projektiem, tāpat arī redakcijas rīcībā nebija informācijas par vēlāk budžeta komisijā pieņemto lēmumu, paredzot līdzekļus brīvpusdienām visa gada garumā.

Komentāri (0-10/13)

  • Raivis
    30.12.2021 10:35
    Ka tik man labi. Bērni var būt neēduši, invalīdi bez nekustamā īpašuma atlaides utt. Mana alga no Jūsu problēmām nemainīsies. Ha ha... Četri gadi būs kā es teikšu, patīk Jums vai nē.
  • Joske
    29.12.2021 20:30
    Varētu vēl pacelt nekustamā īpašuma nodokli
  • Sods
    29.12.2021 19:52
    Ragi un nagi tikai ielenc!
  • Sods
    29.12.2021 19:51
    Lauki posta mūsu Jēkabpili! Ir laba ziņa.. vadības IQ ir 130, bet sliktā uz 3 vadītājiem!
  • Elza
    29.12.2021 17:53
    Visus gadus pilsētas dome samazināja NĪN 1. Un 2. Grupas invalīdiem.Šogad nav šīs atlaides.Paldies Jums tautas kalpi!Labi,ka Jūsu atalgojums aug.....
  • B
    29.12.2021 16:36
    @Mamma paskaiti procentuali uz cik tika paceltas cenas uz elektribu,gazi un citiem komunalajiem ,un cik ir piemests bernu naudai,un nejauc to ka bernu nauda ir valsts lemums ,bet te pasvaldibas,musu Jekabpils deputati ir pasi nabadzigakie it seviski jaunais ieveletais deputatu "zbrods"
  • Mammai
    29.12.2021 16:33
    Lielākā daļa jau maksās, neatstās savu bērnu taks badā. Bet vismaz labi, ka info neprecīza, citādāk cinisma kalngals.
  • Jpils
    29.12.2021 16:24
    Tas ir pats labākais uz kā var ekonomēt,uz bērniem! Mērgļi! Gib gib urā Ragainajam,Koku pavēlniekam un citiem trūcīgajiem!
  • Mamma
    29.12.2021 16:08
    Es gan gatava tos pārdesmit eirus samaksāt! Tā ir mana atbildība audzināt, pabarot bērnu. Turklāt mainījies "bērnu nauda", ne tikai elektrības rēķins, kā daudzi čīkst
  • No Salas
    29.12.2021 15:32
    Un mums atpakaļ Salas novadu! Viss ir tikai sliktāk un būs sliktāk!
12

Atstājiet komentāru