2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils novadā patlaban attālināti mācās 22 klases

Jēkabpils novadā patlaban attālināti mācās 22 klases

Jēkabpils novadā patlaban attālināti mācās 22 klases. Sarunā ar Radio1.lv Jēkabpils novada Izglītības pārvaldes vadītājs Juris Līcis informēja, ka šie ir rādītāji līdz 18.janvārim.

Visvairāk klašu attālināti mācās Jēkabpils 2.vidusskolā – astoņas, Krustpils pamatskolā – četras, Jēkabpils 3.vidusskolā – 3, Zasas vidusskolā – divas, Jēkabpils Valsts ģimnāzijā un Ābeļu pamatskolā, katrā – viena un Jēkabpils bērnudārzā “Zvaigznīte” – trīs grupiņas.

Juris Līcis piebilda, ka janvāra sākumā mācību gadu klātienē uzsākušas visas klases visās novada skolās, saslimstība ar Covid-19 ienesusi korekcijas un jau minētajām klasēm nācies doties karantīnā mācību procesu turpinot no mājām.

Juris Līcis apliecināja, ka prasība strādāt skolā tikai vakcinētiem pedagogiem mācību procesu nav ietekmējusi, visās novada skolās mācību darbs ir nodrošināts. Tiesa gan daļai skolotāju slodze kļuvusi lielāka. Visvairāk novada skolās būtu nepieciešami latviešu valodas un matemātikas skolotāji.

Jautāts par sejas aizsargmasku nodrošinājumu mācību iestādēs, Juris Līcis sacīja, ka sejas aizsargmaskas, kas tika saņemtas no Izglītības un zinātnes ministrijas ir skolēniem izdalītās, tās ir auduma maskas, kuras var mazgāt un lietot atkārtoti. Skolām masku krājumu neesot, ne visi vecāki atbalstot ilgstoši lietot, kaut arī mazgājot, izdalītās auduma maskas un bērniem paši iegādājoties medicīniskās maskas. Prasība no 25.janvāra lietot tikai medicīniskās maskas vai FFP2 respiratorus, uz skolām neaatiecoties, tām atļauts lietot skolēnu rīcībā esošās auduma maskas.

Šogad, tāpat kā pērn, turpinās skolēnu testēšana divas reizes nedēļā, šis process esot iegājis ritmā un vairs neesot gadījumu, kad kaut kas noiet greizi, kā bija septembra sākumā.

Komentāri (0-3/3)

  • Essss
    19.01.2022 19:06
    Hmm:
    Kāpēc šī infortmācija atšķiras no Brīvā Daugavā publicētās? 3 grupas karantīnā ir Zvaniņā vai Zvaigznītē? Un JVĞ cik zinu 9 klases ir karantīnā!
    Tāpēc, ka šeit ir info uz 18.janvāri, bet BD jau uz 19.janvāri, tas abos tekstos ir minēts, situācija mainās pa stundām, dienām nemaz nerunājot... manuprāt, aktuāli, un slikti, ka atkal tik daudz bērnu mācās attālināti, cieš izglītības kvalitāte....
  • Hmm
    19.01.2022 16:41
    Kāpēc šī infortmācija atšķiras no Brīvā Daugavā publicētās? 3 grupas karantīnā ir Zvaniņā vai Zvaigznītē? Un JVĞ cik zinu 9 klases ir karantīnā!
  • HA!
    19.01.2022 11:40
    Nez kad tās maskas dalījāt? Mans bērns neko nav saņēmis!

Atstājiet komentāru