2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils novada skolniecēm panākumi Satversmes tiesas izsludinātajā skolēnu zīmējumu konkursā

Jēkabpils novada skolniecēm panākumi Satversmes tiesas izsludinātajā skolēnu zīmējumu konkursā

1. februārī, tika paziņoti Satversmes tiesas 2021. gada septembrī izsludinātā skolēnu zīmējumu un domrakstu konkursa par Latvijas Republikas Satversmi rezultāti.

Zīmējumu konkursā “Satversme laimīgai Latvijai” uzvarējusi Viesītes vidusskolas skolniece Samanta Murāne (pedagoģe Sarmīte Ratiņa), iegūstot 1. vietu.

Atzinības rakstu saņēmusi  Zasas vidusskolas skolniece Enija Marta Kirillova (pedagoģe Inese Kalniškāne).

Konkursā tika pārstāvētas 45 skolas, aptverot visus Latvijas reģionus. 6. klašu skolēnu zīmējumu konkursā “Satversme laimīgai Latvijai” tika iesūtīti 187 zīmējumi, domrakstu konkursa “100. pants Satversmes simtgadē: kā vārda brīvība un pašizpausme padara mani laimīgu un Latviju stipru?” 9. klašu grupā tika iesūtīti 38 domraksti, bet 12. klašu grupā tika iesūtīti 40 domraksti.

Satversmes tiesa izsaka pateicību visiem skolēniem par radošo darbu un bagāto iztēli, zīmējot zīmējumus un rakstot domrakstus, kā arī visiem pedagogiem, kuri ieguldīja savu laiku un zināšanas, skaidrojot skolēniem Satversmes un Latvijas kā demokrātiskas tiesiskas valsts pamatvērtības.

Zīmējumu un domrakstu konkursa mērķis ir stiprināt skolēnu valstisko apziņu un rosināt līdzdalību demokrātijas procesos, izpētot un iedzīvinot Satversmes vērtības. Ar šī konkursa palīdzību Satversmes tiesa jau piecu gadu garumā rosina skolēnu interesi un izpratni par Satversmi un tās nozīmīgumu, kā arī pilnveido skolēnu zināšanas par Latvijas kā demokrātiskas tiesiskas valsts pamatvērtībām un iepazīstina skolēnus ar Satversmes tiesu, kā arī skaidro tās lomu tiesiskā valstī. Izzīmējot un aprakstot Satversmē ietvertās idejas, ikviens skolēns var stiprināt tiesiskas valsts vērtības un Latvijas valstiskumu. Tā ir arī simboliska iespēja svinēt to, ka Latvija ir brīva, neatkarīga, demokrātiska un tiesiska valsts, kurā katram ir iespēja sasniegt labklājību un laimi.

Konkursa sadarbības partneru simpātiju balvas tiks paziņotas līdz 18. februārim.

Konkursa uzvarētāji, atzinības rakstu, kā arī specbalvu saņēmēji un viņu pedagogi tiks aicināti uz svinīgo konkursa apbalvošanas ceremoniju attālināti šā gada 25. februārī.

Avots: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru