2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Agrobiznesa koledža pārstrādes un klimata pārmaiņu mobilitātē Spānijā (FOTO)

Jēkabpils Agrobiznesa koledža Erasmus+ skolu apmaiņas projekta “Climate Justice” ietvaros, no 30.janvāra līdz 5.februārim īstenoja darbnīcas mobilitāti Seviļā, Spānijā “Pārstrāde un klimata pārmaiņas”. Darbnīcā piedalījās 3 audzēkņi, 2 skolotājas un projekta koordinatore. Mobilitātes īstenošanu pēdējā brīdī ietekmēja COVID-19, divām audzēknēm neļaujot doties uz Spāniju, bet audzēknes savus uzdevumus ļoti veiksmīgi īstenoja attālināti, portāla Radio1.lv redakciju informēja JAK projektu vadītāja Agrita Landzāne.

Darbnīcas laikā tika prezentētas iepriekš audzēkņu sagatavotās prezentācijas “Atkritumu pārstrāde skolā, pilsētā un valstī” un “Kā tiek pārstrādāta plastmasa”. Iepriekš sagatavoto plakātu par pārstrādi konkursā, Jēkabpils Agrobiznesa koledžas audzēkne Keita Reiņikova ieguva 3.vietu starp 28 plakātiem. Audzēkņiem tika noorganizēta atkritumu atkārtotas izmantošanas un pārstrādes darbnīca, kuras ietvaros mūsu audzēkņi izveidoja šaha spēli no pudeļu korķiem un kartona. Darbnīcas laikā notika arī motivējošas runas konkurss par to, kā pārliecināt cilvēkus par atkritumu pārstrādes, atkārotas izmantošanas un samazināšanas nozīmi. Šajā konkursā mūsu audzēknis Armands Jānis Millers ieguva 4.vietu.

Mobilitāte Spānijā bija ļoti piesātināta ar dažādiem kultūras pasākumiem. Tika apmeklētas ievērojamākās Seviļas vēstures un tūrisma vietas. Tika noorganizēta velo pilsētas apskate un ekskursija uz pilsētu Kordova. Spānijas jaunieši mācīja dejot flamenko un uzņēma mūsu audzēkņus viesģimenēs, tā vēl vairāk ļaujot iepazīt spāņu kultūru.

Ar iespaidiem dalās projekta dalībnieki:

“Biju patīkami pārsteigts par to, ka jaunieši tiešām uztraucas par planētas nākotni un interesējas par atkritumu pārstrādi un dažādu lietu atkārtotu izmantošanu citiem nolūkiem. Man patika spāņu virtuve, arhitektūra un māksla, kā arī tas, ka savas angļu valodas zināšanas varēju pielietot reālās dzīves situācijās. Projekta dalībnieki bija pretimnākoši un jauki. Šajā mobilitātē ieguvu ne tikai jaunus draugus, bet arī priekšstatu par to, kā par planētu rūpējas citās projekta dalībvalstīs (atkritumu šķirošana, pārstrāde, atkārota izmantošana). 
Liels paldies maniem komandas biedriem un skolotājām!” Raivis Krūmiņš

“Mobilitātes norises laikā paplašināju savas zināšanas atkritumu pārstrādes jomā. Kā arī uzzināju vairāk par Spāņu vēsturi un kultūru. Man īpaši patika iepazīt jaunus cilvēkus, kuri parūpējās par to, lai šis Spānijas apmeklējums būtu pēc iespējas interesantāks.” Sandris Pupiņš

“Erasmus projekts " Climate justice " ir atstājis uz mani pozitīvus iespaidus. Es uzskatu šo projektu kā labu iespēju iepazīt sev vienprātīgus cilvēkus, ar kuriem ir iespējams tālāk komunicēt un diskutēt par vienu problēmu. Iesaku visiem ar vēlmi izpaust savu viedokli par esošajām pasaule problēmām izmēģināt savu veiksmi iestāties šim līdzīgiem projektiem.” Armands Jānis Millers

Nākošā projekta mobilitāte “Ēdiens un klimata pārmaiņas” norisināsies no 28.marta līdz 1.aprīlim Palermo, Itālijā.

Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība.

Atstājiet komentāru