2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Starptautiskajā Teātra dienā Jēkabpilī būs skatāmas izrādes -  “Nezinītis” un “Dārgais pirkums”

Starptautiskajā Teātra dienā Jēkabpilī būs skatāmas izrādes - “Nezinītis” un “Dārgais pirkums”

Jēkabpils Tautas nama pagaidu mītnē, Jēkabpilī, Mežrūpnieku ielā 2, par godu Starptautiskai Teātra dienai 27. martā tiks izrādītas divas Jēkabpils novada amatierteātru izrādes, liecina informācija Jēkabpils kultūras pārvaldes mājaslapā.

Plkst. 13.00 uz skatuves kāps Variešu Tautas nama amatierteātris “Servīze” ar Nikolaja Nosova izrādi “Nezinītis un viņa draugi”, bet plkst. 14.00 Ābeļu amatierteātris “Cerība” izspēlēs Danskovītes viencēliena komēdiju “Dārgais pirkums”.

Sirsnīga izrāde visai ģimenei  par to, kādus darbus un nedarbus var pastrādāt mazais knēvelis Nezinītis un viņa draugi Zinītis, Tabletiņš, Skrūvītis, Tūbiņš, Apalītis, Ziediņa, Koklītis, Skubiņš un citi, kas dzīvo pasaku zemē. No pasakām varam daudz mācīties – arī to, ka ikkatrs darbs ir jāmācās.

Režisore – Inita Beinaroviča, lomās – R. Laguns, M. Bojāre, D. Beinaroviča, J.Beinarovičs, M.Kalniņš, I.Trokša, J.Trokša, A.Zolberga, J.Kokina, L.Vīksna, U.Daģis, L.Beinaroviča ar Mocartu un Dūzi, A.Ruliete.. Izrādes ilgums ~ 40 min.

Danskovītes viencēlienā „Dārgais pirkums” ieskicēta aina no lauku dzīves ikdienas mūsdienās. Lauku sētā ierodas inspektore, lai pārbaudītu, kā notiek saimniekošana. Šīs pārbaudes rezultātu konstatēšana ir iemesls tam, lai aizsāktos konflikts starp kaimiņiem, kura atrisinājums ir negaidīts abām pusēm.

Režisors – Pēteris Draņevičs, lomās – J. Saliņš, M.Veide, I. Sruvillo, S. Koriņeva, D. Akmene. Izrādes ilgums – 30 min.

Biļetes cena uz abām izrādēm 3 €, biļetes var iegādāties Jēkabpils Tautas nama kasē Pasta ielā 39 un norises vietā pirms pasākuma.

Apmeklētājiem no 18 gadu vecuma jāuzrāda derīgs Covid-19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

Atstājiet komentāru