2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Lieldienu pasākums Jēkabpilī: Raiba bija Lieldieniņa (FOTO)

Svētdien, 17. aprīlī, Jēkabpilī, Kena parkā norisināsies Lieldienu pasākums – Raiba bija Lieldieniņa, informē Jēkabpils kultūras pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Druveniece. 

No plkst. 11.00 saulgriežus ieskandinās kopā ar Ivetas Tāles dūdu ansambli un gavilēs kopā ar folkloras kopu “Rati”, augstu iešūpos Lieldienas, ieklausīsies tradīcijās, skatīsies  amatierkolektīvu daudzveidīgo koncertu Kena estrādē, krāsos un ripinās olas, kaulēsies, aktīvi  ies rotaļās kopā ar ausaino Lieldienu Zaķi un viņa draugiem.

Ikviens savus spēkus varēs izmēģināt Jēkabpils Sporta centra stafetēs un “Mazā Stiprinieka” Lieldienu aktivitātēs.

Ciemos atbrauks arī mini zoo “Karlīnas” ar pūkainajiem iemītniekiem - trušiem, kaziņām, pīlēm, zosīm, kā arī būs iespēja pavizināties ar zirgiem.

Kena parka teritorijā un  Dambja ielā būs “Lielās dienas raibais pavasara tirgus”, kur savus amata darinājumus un mājražojumus jau no plkst.10.00   andelēs tuvi un tāli tirgotāji.

Jēkabpils kultūras pārvalde aicina nepalikt mājās, nākt un priecāties kopā! 

Lieldienu pasākumi Jēkabpilī, Kena parkā norisināsies svētdien, 17. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 15.00.

Kā zināms, Lielā diena jeb pavasara saulgrieži tiek svinēti laikā, kad Saules centrs šķērso debess ekvatoru. Pēc Lielās dienas nakts tumsa samazinās, bet dienas gaisma palielinās. Šo "gaismas uzvaru pār tumsu" senās baltu tautas atzīmēja ar pavasara saulgriežu svinībām.

Foto: Jēkabpils kultūras pārvalde

Komentāri (0-2/2)

  • pagāns Skolnieciņš
    17.04.2022 22:31
    Lieldienas ir īstais laiks, lai lūgtu Dievieti Ostaru sniegt mums savu svētību un aizgādību. Pavasara un rītausmas Dieviete Ostara ar prieku uzklausīs mūs un dāvās mums savu labvēlību. Vajag tikai lūgt Dievieti Ostaru savās mājās. Un iedegt svecīti par godu Dievietei Ostarai pie dzīru galda.
    Lūgšana Dievietei Ostarai: «Welcome, welcome, warm fresh earth!
    Today we celebrate rebirth!
    Blowing wind, rising sun,
    Bringing the spring to everyone!
    Rabbits hopping, chicks in the nest,
    Spring is the season we love the best!
    Celebrate the green of the earth with me –
    Happy Ostara, and blessed be!».
    Ar Dievietes Ostaras svētību, pagāns Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #GoddessOstara #GoddessofSpring #GoddessofDawn #Eostre #Oestre #EasterHare #EasterBunny #EasterEggs #Easter #Ostern #Easter #DievieteOstara #pavasaraDieviete #rītausmasDieviete #LieldienuZaķis #LieldienuTrusis #LieldienasOlas #Lieldienas #17.04.2022. #18.04.2022.
  • pagāns Skolnieciņš
    17.04.2022 22:30
    Šogad Lieldienas ir iekritušas 17. un 18 aprīlī. Lieldienas ir svētīgs laiks, kad pavasara un rītausmas Dieviete Ostara sniedz mums savu svētību, tomēr šogad Lieldienu prieku ir aptumšojis karš Ukrainā. Karš Ukrainā rit teju vai divus mēnešus, kopš Krievijas Federācija 24. februāra rītā iebruka Ukrainas Republikas teritorijā. Tas ir traģiski. Lūgsim Dievieti Oskaru par mieru Ukrainā! Lūgsim Dievieti Ostaru par mieru pasaulē! Lieldienas ir Dievietes Ostaras laiks. Šajā laikā Dievietes Ostaras spēks ir sasniedzis savu pilnību. Un Dievietes Ostaras svētība ir nākusi par pasauli.
    Ar Dievietes Ostaras svētību, pagāns Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    #GoddessOstara #GoddessofSpring #GoddessofDawn #Eostre #Oestre #EasterHare #EasterBunny #EasterEggs #Easter #Ostern #Easter #DievieteOstara #pavasaraDieviete #rītausmasDieviete #LieldienuZaķis #LieldienuTrusis #LieldienasOlas #Lieldienas #17.04.2022. #18.04.2022. #StandWithUkraine #KaršUkrainā #24.02.2022.

Atstājiet komentāru