2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Aicina uz Ligitas Ābolnieces jaunās grāmatas «Esejas par esību» atvēršanu

Aicina uz Ligitas Ābolnieces jaunās grāmatas «Esejas par esību» atvēršanu

Ceturtdien, 21.aprīlī pulksten 11.00 Jēkabpilī, Pasta ielā 39, bijušajās pilsētas bērnu bibliotēkas telpās notiks Ligitas Ābolnieces eseju grāmatas “Esejas par esību” atvēršana. 

Pasākumā muzicēs Arvīda Žilinska  Jēkabpils Mūzikas skolas pedagoģe Dārta Stašāne. Pasākumu organizē Jēkabpils galvenā bibliotēka. Eseju grāmatu laidusi klajā izdevniecība “Ezerrozes grāmatas”. 

Ievaddvārdus grāmatai rakstījusi Antra Vītoliņa, viesītiete, Ligitas vecātēva Kārļa Skuteļa māsas Matildes Vīksnas mazmeita, pensionēta latviešu valodas un literatūras skolotāja.

Ligitas Ābolnieces krājums “Esejas par esību” tapis galvenokārt 2020. gada nogalē.  Šis ir Ligitas 20. Izdevums. Viņa ir rakstījusi novadpētnieciskus darbus, esejas, romānu, lugas, visvairāk – dzeju. Literāte par sevi saka: “Varu būt laimīga tikai ar savu esību un tad, kad radu.” Jaunajā eseju krājumā atklājas ne vien piedzīvotais un lasītais, bet arī vērotais un izjustais. Vēstīts par cilvēku savstarpējām attiecībām, spēju nospraust un nosargāt savas robežas, dzīves ritmu, laimes un prieka izpratni, bailēm, nodarbošanos, attiecībām ar Dievu, māju sajūtu, spēka avotu un spēju attīstīt to, kas šūpulī ielikts kā talants.

Foto no privāta arhīva

Atstājiet komentāru