2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

4. maijā Zasā pie AC “Rūme” notiks vides objekta “Zasas cimda māja” atklāšana un vislatvijas akcija “Uzvelc savu tautastērpu”

4. maijā Zasā pie AC “Rūme” notiks vides objekta “Zasas cimda māja” atklāšana un vislatvijas akcija “Uzvelc savu tautastērpu”

4. maijā Zasā pie AC “Rūme” notiks vides objekta “Zasas cimda māja” atklāšana. Objekts tapis pēc JMS Zasas filiāles audzēknes Solveigas Smilškalnes maketa, kurš uzvarēja Latvijas Nacionālā kultūras centra valsts konkursā “Mantojums”, informē novada pašvaldības sabiedrisko attiecību un digitālās komunikācijas nodaļa.

Darbā izmantots Zasas cimda raksta motīvs, kas kalpoja par iedvesmu šāda darba radīšanai. Izmantojot laikmetīgus mākslas paņēmienus, tiks popularizēts vietējais kultūras mantojums.

Notikumu ieskandināt palīdzēs Iveta Tāle un Sēļu tradicionālās mūzikas grupa. Tāpat tiek aicināts ikviens, kam pūrā glabājas mantots vai paša darināts tautas tērps vai daļa no tērpa (vainags, sakta, brunči u.c.).

Par godu 4. maija svētkiem aicinām uzvilkt savu tautas tērpu un kopā ar stāstu, ko tas glabā, 12.00 nākt uz AC “Rūmi”.

Tautastērpu izrādīšana Zasā ir Sēlijas kultūrvēsturiskā novada daļa no vislatvijas akcijas “Uzvelc savu tautastērpu”. Akcija 4. maijā notiks visā Latvijā dažādos novados, bet Sēliju pārstāvēsim Zasā!

 Aicina izrevidēt pūra lādes, skapjaugšas, bēniņus un palūkot – varbūt arī tev mantojumā glabājas dzimtas dārgumi, kam daiļoties kopīgā pasākumā!

Komentāri (0-1/1)

  • Viens Ārprāts
    25.04.2022 13:29
    Kas tās par butkām ar Z burtiem ar baltajiem cilvēkveidīgiem radījumiem? Ar galvu kāds tur draudzējas? Šausmas un drausmas vienas, kā tiek tērēta budžeta nauda! Bez tiem šaušaligajiem atribūtiem iztikt nevarēja, ne? Tik grūti laiki, budžets plāns, knapi galus var savilkt, izņemot novada vadību, kuri materiālu sevi ir nodrošinājuši pēc pilnas programmas!

Atstājiet komentāru