2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils bērnudārzi “Auseklītis”, “Zvaniņš” un “Kāpēcītis” – aktīvākie izlietoto bateriju vākšanā

Jēkabpils bērnudārzi “Auseklītis”, “Zvaniņš” un “Kāpēcītis” – aktīvākie izlietoto bateriju vākšanā

Ir noslēgusies “Zaļā josta” rīkotā izlietoto bateriju vākšanas konkursa “Tīrai Latvijai” 2021./2022. mācību gada sezona, kuras ietvaros sadarbībā ar AS “BAO” pārstrādei nogādātas nepilnas 25 tonnas šo videi kaitīgo atkritumu – tas ir par 6 tonnām vairāk, nekā pērn, informē SIA “Zaļā josta” mārketinga vadītāja Laima Kubliņa.

No Jēkabpils novada bateriju vākšanā iesaistījās septiņas izglītības iestādes, kurām kopā izdevies savākt 611,9 kg izlietotu bateriju. Aktīvākās mācību iestādes novadā – Jēkabpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde “Auseklītis”, kuras audzēkņi savākuši 345 kg bateriju, kā arī Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestāde “Zvaniņš”, kuras audzēkņi pārstrādei nogādāja 97 kg bateriju, un Jēkabpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde “Kāpēcītis”, savācot 70 kg izlietotu bateriju.

Konkursa laikā teju 75 tūkstoši Latvijas bērnu un jauniešu no 314 mācību iestādēm čakli iesaistīja savas ģimenes un draugus izlietoto bateriju vākšanā, kas tagad ir pārstrādātas vērtīgās otrreizējās izejvielās. Zemgales reģionu konkursā pārstāvēja 62 izglītības iestādes, kas ir par 15 dalībskolām vairāk, nekā pērn. Pārstrādei izdevies nogādāt 3869,6 kg izlietotu bateriju.

Atstājiet komentāru