2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils novada galvenā bibliotēka iesaistījusies medijpratības projektā vidusskolēniem (FOTO)

Jēkabpils novada galvenā bibliotēka iesaistījusies medijpratības projektā vidusskolēniem un pirmā, komandu iepazīšanās nodarbība notika 23. maijā, Zoom platformā, informē JNGB direktore Zinaīda Rabša.

Jēkabpils novada Galvenā bibliotēka sadarbībā ar Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolniecēm - Evelīnu Pavloviču, Alisi Maisaku, Lāsmu Aigu Lasmani un skolotāju Kristīnu Modniku iesaistās Gētes institūta Rīgā un Latvijas Nacionālās bibliotēkas attīstības centra īstenotajā medijpratības projektā vidusskolēniem, kuru kodolu veido pašu jauniešu, kā satura veidotāju, prasmju attīstīšana.  

Jaunieši ar digitālā satura veidošanas profesionāļiem apgūs nozīmīgas 21, gadsimta prasmes medijpratības teorijā, kā arī praktisku vizuālā satura izstrādi. Projektā jaunieši strādās pie videomateriāliem, kas kalpos kā medijpratības izglītības materiāli viņu vienaudžiem, kā arī skolām un bibliotēkām. Projekts norisinās trīs posmos 2022. gada garumā: Komandu izveide un apmācība (pavasaris), Satura izveide (vasara), Darbu prezentēšana (rudens).

Projektā, trīs jauniešu sastāvā, iesaistās piecas Latvijas reģiona bibliotēkas - Jelgavas, Daugavpils, Jēkabpils, Kuldīgas un Valmieras.

Projekts stiprinās bibliotēku sadarbību ar vietējiem jauniešiem.

Atstājiet komentāru