2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils novada mazpulcēni iegūst biedrības “Latvijas Mazpulki” goda nomināciju

Jēkabpils novada mazpulcēni iegūst biedrības “Latvijas Mazpulki” goda nomināciju

Sintija Kursīte - Kursiša no 748. Sūnu mazpulka, Dita Rūta Dambrāne un Aleksandrs Koļesņiks no 36. Viesītes mazpulka saņem goda nomināciju “Augsim Latvijai!”. Goda nominācija ir apliecinājums mazpulcēna nozīmīgajam ieguldījumam savā, kopienas un organizācijas izaugsmē vismaz 5 gadu garumā, informē biedrības “Latvijas Mazpulki” sabiedrisko attiecību speciāliste Žanete Spale.. 
     
 Sintija Kursīte – Kursiša, 748. Sūnu mazpulks:
“748. Sūnu mazpulkā es iestājos, jo tajā darbojās mana vecākā māsa Laura.  Viņas stāstītais par darbu mazpulkā mani iedvesmoja. Aktīvi darboties mazpulkos mani mudināja  gan māsa, gan mani vecāki, gan arī vēlme rakstīt un realizēt projektus. Man parādījās vēlme arī piedalīties visos mazpulka rīkotajos pasākumos un nodarbībās. Īpaši man patīk nodarbības, kas saistās ar dabu un zemi. Patīk iegūt jaunas zināšanas un tad tās pielietot ikdienā. Ar lielu interesi strādāju pie projektiem par zemenēm un zirņiem. Es domāju, ja man negaršotu zemenes un zirņi, iespējams es rakstītu par kaut ko citu .Vienmēr izvēlējos projekta tēmu par tiem augiem, kurus es gribēju iepazīt un iemācīties audzēt. Protams, man patīk noskatīties uz savu paveikto darbu, kad visi darbi ir padarīti un ir sagaidīta pirmā pašas izaudzētā raža. 

Savu brīvo laiku pavadu kopā ar domubiedriem dažādās mazpulka aktivitātēs. Aktīvi piedalos iknedēļas mazpulku nodarbībās skolā. Palīdzu mazpulku vadītājai ar pasākumu organizēšanu un piedalos tajos.  Darbojoties mazpulkos esmu uzrakstījusi un realizējusi 5 projektus, piedalījusies LM projektu forumā Biržos un divos mazajos projektu forumos Sūnās.
Ļoti žēl, ka Covid pandēmijas laikā nevarējām piedalīties biedrības rīkotajos lielajos pasākumos. Šogad es  pirmo reizi piedalīšos biedrības “Latvijas Mazpulki” konferencē “Eiropas Jaunatnes gads Mazpulkos”.  Pateicoties mazpulkiem esmu kļuvusi atvērtāka, sabiedriskāka, drošāka. Esmu ļoti priecīga, ka mūsu skolā ir mazpulks.”

748. Sūnu mazpulka vadītāja Daina Kalve:
“Sintija 748.Sūnu mazpulkā darbojas jau septīto gadu. Sintijas māsa bija 748.Sūnu mazpulka biedrs un ieguva goda nomināciju “Augsim Latvijai!”, tāpēc arī Sintija seko māsas piemēram un 2015.gadā sāk darboties mazpulkā. Darbības sākumā meitene bija klusa, atturīga un bikla. Turpinot darboties mazpulkā Sintija kļuva atvērtāka, komunikablāka, sabiedriskāka. Ar īpašu interesi piedalās mazpulka pasākumos un nodarbībās. Mazpulkā darbojas ar interesi,  ir atsaucīga,  čakla un ļoti centīga. Ir realizējusi 5 projektus, saņēmusi pateicības par paveikto darbu. Meitene apmeklē vizuālās mākslas pulciņu un dzied skolas ansamblī. Vecāki ļoti atbalsta Sintijas darbošanos mazpulkā. Ģimene ir saņēmusi arī LM pateicību par ieguldīto darbu mazpulkos.”

Dita Rūta Dambrāne, 36.Viesītes mazpulks:
“Darbs mazpulkos man ir devis lielu pieredzi kā darboties pašai un uzņemties atbildību par savu darbu. Esmu ieguvusi jaunus draugus, ieguvusi daudz vērtīgus padomus, kas noder arī ikdienā. Darbojoties mazpulkā esmu izzinājusi dabas procesus un ļoti patīk būt dabā. Mazpulkos vienmēr esmu piedalījusies ar prieku un darbojusies ar azartu. “

36.Viesītes mazpulka vadītāja Rudīte Feldmane:
“Dita Rūta ir aktīvs mazpulcēns jau no 3. klases. Ļoti aktīva radošo darbnīcu vadītāja. Visus darbības gadus izstrādājusi dažādu tēmu individuālos mazpulcēnu projektus un piedalījusies grupas projektu izstrādē. Veiksmīgi izstrādājusi biznesa projektus.”

Aleksandrs Koļesņiks , 36.Viesītes mazpulks:    
“Darbība mazpulkos man ir devusi prasmi pašam darboties un novērtēt savu darbu. Esmu īstenojis dažādu tēmu individuālos projektus – tomātu, sīpolu, burkānu, garšaugu, trušu audzēšana un grupas projektus – Dāvana Latvijas simtgadē un pašgatavotas spēles. Vienmēr ar aizrautību esmu piedalījies mazpulku aktivitātēs un plānoju to turpināt.”

36.Viesītes mazpulka vadītāja Rudīte Feldmane:
“Aleksandrs ir ļoti aktīvs mazpulcēns. Mazpulkos darbojas no 2. klases.  No 2015.gada ir mazpulka priekšnieka vietnieks. Visus darbības gadus ir izstrādājis individuālos un gan piedalījies, gan vadījis grupas projektus. Šajā gadā Aleksandram ir uzdevums “turēt rūpi” par mazpulcēnu kandidātiem.”

Latvijas Mazpulki šodien ir lielākā un spēcīgākā jauniešu nevalstiskā organizācija Latvijā, kura ar praktisku darbu un neformālo izglītību garantē Latvijas sabiedrības līderu un jauno uzņēmēju izaugsmi, īsteno un ievieš videi draudzīgu rīcību un attīsta jauniešiem saistošus Latvijas laukus.

Atstājiet komentāru