2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpilī vasaras saulgriežus sagaidīs dejojot, dziedot un spēlējot teātri

Jēkabpilī vasaras saulgriežus sagaidīs dejojot, dziedot un spēlējot teātri

Jēkabpilī, sagaidot vasaras saulgriežus, pirmdien, 20. jūnijā Kena parka estrādē pulksten astoņos vakarā aicina uz danču vakaru, kuru vadīs Ēriks Zeps kopā ar draugiem. Viņi palīdzēs ierādīt soļus dažādās tautu dejās un parūpēsies par muzikālo noformējumu. Danču vakarā nav svarīgas iepriekšējās zināšanas dejās, kā arī nav obligāti jānāk ar partneri, jo priekšdancotāji ierādīs un iedancinās visus, kas atnākuši arī nejauši. 

Savukārt 21.jūnija rītā plkst. 4.26, laikā, kad aust saule, sveiks tās parādīšanos pie apvāršņa, sanākot visiem kopā pie Daugavas, klausoties dziesmās un tradīcijās, kas Saulgriežu laika rītu padarīs maģisku un neaizmirstamu. Saules sagaidīšanā skaistas melodijas izdziedās Ēriks Zeps kopā ar draugiem. Pasākums norisināsies pie Daugavas pretim Vecpilsētas laukumam, kur atrodas kāpnes un soliņi uz aizsargdambja.

Līgo svētki nav iedomājami bez Rūdolfa Blaumaņa izrādes “Skroderdienas Silmačos”. Arī šogad jēkabpiliešiem to būs iespēja vērot 21.jūnijā, pulksten septiņos vakarā Krustpils saliņā.

Savukārt Līgo dienas 23.jūnija vakarā, pulksten desmitos, visi aicināti uz Kena parku, kur notiks zaļumballe un būs iespēja izdejoties līgojot. Tajā spēlēs grupa “Jauda”.  Pasākumu laikā darbosies Līgo svētku kafejnīca. Ieeja - bez maksas.

Foto: jekabpils.lv

Atstājiet komentāru