2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Krustpils pilī norisināsies Annas Skaidrītes Gailītes jauno grāmatu atvēršana un saruna par DZĪVI un LIKTEŅIEM

Krustpils pilī norisināsies Annas Skaidrītes Gailītes jauno grāmatu atvēršana un saruna par DZĪVI un LIKTEŅIEM

Šovasar grāmatu apgādā Zvaigzne ABC ir iznākušas divas lasītāju iemīļotās rakstnieces Annas Skaidrītes Gailītes grāmatas, informē Jēkabpils novada Galvenās bibliotēkas direktore Zinaīda Rabša.

Romāns “Viens vienīgs elpas vilciens” ir stāstījums par kādas latviešu dzimtas likteni gandrīz gadsimta garumā. Stāsta centrā ir Leontīne – vienkārša, stipra un neordināra lauku sieviete, kura ar savas mīlestības spēku izglābj ģimeni no posta un iznīcības. Taču šis tēls nav radies autores iztēlē – tā ir rakstnieces vīramāte, kuras dzimtas stāsts iemūžināts grāmatā un fotogrāfijās. Pirmo reizi romāns tika izdots 2000. gadā, bet tagad daudzu lasītāju interese rosinājusi autori pie tā atgriezties vēlreiz. Taču rakstniece atzīst: “… nolēmu: šoreiz vairs nevienu neslēpšu un arī pati neslēpšos ne aiz kāda pseidonīma. Kāpēc izlikties, ja tā ir mana un manu mīļo tuvinieku dzīve?” 

Otra grāmata - “Mīli mani!” Nē, šoreiz šie vārdi neizskan cilvēka balsī. Tie izskan kā kluss “ņau” vai sparīgāks “vau”, kā ūsu sakustēšanās vai purniņa notrīsēšana – bet visbiežāk kā dziļš, uzticīgs acu skatiens. Tā skatās viņi – tie, kas mums līdzās. Tie, kurus esam pieradinājuši un tāpēc esam par tiem atbildīgi.

Grāmatā “Mīli mani” rakstniece piedāvā gaišas sirsnības, humora un vienlaikus arī personiskas smeldzes cauraustu stāstu par dzīvniekiem viņas mūžā.

Anna Skaidrīte Gailīte sarakstījusi divus desmitus romānu, kas iemantojuši plašu popularitāti un lasītāju atzinību, saņēmusi vairākas nozīmīgas literārās balvas. Par nozīmīgo ieguldījumu latviešu literatūrā Anna Skaidrīte Gailīte ir apbalvota ar Atzinības krustu. Ir Jēkabpils Goda pilsone.

15. jūlijā plkst. 16.00 Krustpils pilī (Rīgas ielā 216B, Jēkabpilī) norisināsies saruna par DZĪVI un LIKTEŅIEM saistībā ar šo divu, tik ļoti personisku grāmatu, iznākšanu. 

Pasākums ar ielūgumiem (vietu skaits ierobežots), interesēties zvanot – 26441992. Pasākuma dalībniekus lūdz nenest rakstniecei ziedus, bet gan tiem domātos līdzekļus ziedot latviešu vienībai Ukrainā, pasākuma laikā būs iespēja ziedot.  

Foto: No rakstnieces privātā arhīva

Atstājiet komentāru