2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Nozares konkursā “Konditors” otro vietu iegūst Evelīna Rudzīte no Jēkabpils novada Variešu pagasta (FOTO)

Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma audzēkne Kristīne Ludberga izcīnīja labākā speciālista titulu nozares jauno profesionāļu meistarības konkursā Konditors, kas norisinājās no 19. līdz 20. oktobrim Liepājas Valsts tehnikumā. Dalībniece ieguva 83,11 punktus no 100, konkurējot ar pieciem profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem. Otro vietu ar 80,67 punktiem izcīnīja Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma audzēkne Evelīna Rudzīte, savukārt trešo vietu ieguva Liepājas Valsts tehnikuma audzēknis Andrejs Bražis, saņemot 80,44 punktus, portālu Radio1.lv informēja Valsts izglītības attīstības aģentūras Vecākā informācijas speciāliste Alise Devjatajeva.

Evelīna Rudzīte stāsta, ka šis nav pirmais konkurss, kurā gūti panākumi: " Esmu piedalījusies vairākos konkursos: Maizes konkurs "Uzcep savu dzīvesprieka maizi"- 2.vieta, Lieldienu konkurs "Tradicionālie Lieldienu ēdieni, raksturīgi dažādām reliģiskām konfesijām Latvijā” (skolas)- 3.vieta, Ziemassvētku konkurs "Radīsim Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņu sev un saviem mīļajiem" (skolas)- 1.vieta, Konkurs Polijā- Diploms"

Apsveicot savu audzēkni Evelīnu Rudzīti, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums sociālajā vietnē Facebook savā profilā raksta: “Sudrabs rokā! VIAA SkillsLatvia jauno profesionāļu nozares konkursā “Konditors”, tehnikuma audzēkne Evelīna Rudzīte izcīnīja 2.vietu! No 19. līdz 20. oktobrim Liepājas Valsts tehnikumā, 6 topošie ēdināšanas pakalpojumu speciālisti, sacentās nozares jauno profesionāļu meistarības konkursā “Konditors”. Konkursa dalībniekiem divu, saspringtu dienu laikā bija jāpagatavo: 
-    augļu mini kūciņas;
-    bezlaktozes un bezglutēna mini kūciņas;
-    sāļais eklērs ar pildījumu;
-    brioš maize;
-    restorāna deserts ar mīklas izstrādājumu, vismaz viena veida krēmu un divu veidu mērcēm;
-    svētku torte.
Paldies skolotājai Līgai Rugājai par audzēknes sagatavošanu konkursam!”

Konkursā piedalījās ēdināšanas pakalpojumu speciālisti arī no Jelgavas Amatu vidusskolas, Smiltenes tehnikuma un Ogres tehnikuma. 

Konkursa žūrijas priekšsēdētāja un biedrības Pavāru klubs valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova stāsta: “Sagatavojām aktuālus moduļus un uzdevumus. Atzīšu, ka negaidīju tik labus rezultātus, bet esmu patīkami pārsteigta par konditoru augsto līmeni! Dažas sagatavotās kūkas varētu pārdot stundas laikā, kā arī restorāna deserti un maize bija kvalitatīvi pagatavota. Jaunā konditoru paaudze nav liela, bet toties gatavo ļoti labi.” 

Žūrijas priekšsēdētāja S. Riškova atzīst, ka vēl nepieciešams piestrādāt pie kārtības uzturēšanas un sagatavošanās darbiem virtuvē. “Man ļoti patika, ka viena dalībniece bija piedomājusi pie zero waste principa. Viņa visus resursu maksimāli izlietoja, lai nebūtu atkritumu. Cita meitene veidoja latviskāka dizaina izstrādājumus. Strādājot ar jauniešiem, es vienmēr iemācos kaut ko jaunu, viņu radošums ir lielisks. Izpildījums ne vienmēr ir veiksmīgs, bet viņiem atliek pie tā piestrādāt,” atklāj S. Riškova. 

Konkursantu darbus vērtēja biedrības Pavāru klubs valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova, Romas Beķereja konditors Ivars Bankovičs un sabiedriskās ēdināšanas tehnoloģe-inženiere Vija Udarska.

Bildes no konkursa norises pieejamas Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) Flickr kontā. Nākamais nozares konkurss Pārtikas ražošana notiks no 26. līdz 27. oktobrim Rēzeknes tehnikumā. Aicinām sekot līdzi nozaru konkursu norisei un rezultātiem VIAA  Facebook un Twitter kontos, kā arī SkillsLatvia Facebook lapā.

Konkursu atbalstīja biedrība Pavāru klubs, Liepājas Valsts tehnikums un SIA Paulig Latvia ar Santa Maria garšvielām.

VIAA konkursu organizē, lai noskaidrotu labākos jaunos ēdināšanas pakalpojumu speciālistus, kā arī veicinātu profesionālās izglītības pievilcību un pilnveidotu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm. Nozares konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, kuru īsteno VIAA, bet finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts.

Foto: No privāta arhīva (VIAA)

Atstājiet komentāru