2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils bērnudārza “Auseklītis” bērni un audzinātājas izgatavojuši 104 ierakumu sveces Ukrainas atbalstam

Jēkabpils bērnudārza “Auseklītis” bērni un audzinātājas izgatavojuši 104 ierakumu sveces Ukrainas atbalstam

Biedrības “Tavi draugi” rīkotās akcijas “Draugu sveču mēnesis” laikā skolēni un bērnudārznieki Ukrainas armijas atbalstam izgatavojuši vairāk nekā 2200 sveču, informē biedrības “Tavi draugi” pārstāve Beāte Bēvalde.

Akcijā piedalījās arī Jēkabpils bērnudārza “Auseklītis” audzēkņi, kopā ar audzinātājām izgatavojot 104 ierakumu sveces Ukrainai. Ieraksts iestādes mājaslapā vēsta: “Paldies visiem par paveikto darbiņu! Kopā varam paveikt daudz!”

Kopumā skolēni un bērnudārznieki jau izgatavojuši 2234 sveces, 754 no tām tapušas Rīgas 21.vidusskolā, kur sveču darbnīcas turpinās. Sveču gatavošanas akcijā 600 sveces izgatavotas Kuldīgas Centra ģimnāzijā, 312 – Ropažu vidusskolā.

Akcijā savu pienesumu devuši arī Mērsraga vidusskolas, Engures vidusskolas, Limbažu vidusskolas, Sesavas pamatskolas, Jelgavas Pārlielupes vidusskolas un Šķilbes pamatskolas skolēni, kā arī Kandavas pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes “Zīļuks”, Mārupes novada pirmsskolas izglītības iestādes “Zeltrīti” grupu “Cīrulīši” un “Zeltgalvīši” un Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestādes “Auseklītis” audzēkņi.

“Tavi draugi” pārstāve Beāte Bēvalde norādīja, ka biedrība ir pateicīga ikvienam lielam un mazam sveču lējējam, kuri palīdz Ukrainas aizstāvjiem. Iestājoties aukstajam laikam, katra svece ir ļoti noderīga, lai karavīri ierakumos varētu uzkarsēt ūdeni un ēdienu, kā arī sasildīties paši. Viņa cer, ka līdz februārim varēs uz Ukrainu nosūtīt fūres izmēra kravas auto ar Latvijas iedzīvotāju izlietajām svecēm.

Biedrības “Tavi draugi” novembrī rīkotajā akcijā “Draugu sveču mēnesis” ikviens ir aicināts izgatavot ierakumu sveces, izmantojot gofrēto kartonu, konservu bundžu un parafīnu, ziedot sveču izejmateriālus vai veikt mērķa ziedojumu izejvielu sagādei.

Biedrības noliktavā, Ventspils ielā 50, Rīgā, katru novembra otrdienu un ceturtdienu no plkst.14 līdz plkst.18 un sestdienu no plkst.10 līdz plkst.18 notiek ierakumu sveču gatavošanas darbnīcas, kur piedalīties aicināts ikviens interesents. Darbnīcu apmeklētāji ir lūgti ņemt līdzi visu sveču izgatavošanai nepieciešamo, bet, ja izejvielas nav pieejamas, tās tiks nodrošinātas. Savukārt lielākām interesentu grupām no uzņēmumiem un organizācijām dalība sveču izgatavošanas darbnīcās norādītajos laikos ir jāpiesaka iepriekš.
Plānots, ka akcija turpināsies līdz 2023.gada sveču mēnesim – februārim.

Biedrība “Tavi draugi” nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā. Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas, fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai.

FOTO: piiauseklitis.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Krišjānis
    25.11.2022 12:43
    Centību un izpratni par aktuālo ieaudzināt jau bērnība ir laba lieta.
    Bet! Vai nav par mazu tās svecītes priekš tik nopietnas lietas - kara laika ierakumiem?
    Rīgas skolēni un pieaugušie daudz lielākos traukos veidojas sveces ierakumiem - pārkausēja arī 18.novembrī pie Rīgas pils mūra noliktās sveces....

Atstājiet komentāru