2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils novadā šogad netiks reorganizēta neviena skola

Jēkabpils novadā šogad netiks reorganizēta neviena skola

Jēkabpils novada domes vadībai, tiekoties ar vietējo mediju žurnālistiem, tika jautāts vai šogad turpināsies skolu reorganizācija – likvidējot vai apvienojot mazās lauku skolas, kurās ir nepietiekams skolēnu skaits.Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Alfons Žuks(AI) sacīja, ka nolemts, ka šogad neviena pašvaldības izglītības iestāde novadā netiks slēgta vai apvienota ar citu. 

“Mēs gribam vispirms paskatīties, kādi rezultāti ir reformai bijušajā Krustpils novadā, kur vairums skolu ir pievienotas Sūnu pamatskolai, kādi viņiem ir darba rezultāti, un tad arī vērtēsim, kā nā¬kotnē rīkoties,” sacīja Alfons Žuks.

Izvērtējot skolēnu skaitu novada izglītības iestādēs, Alfons Žuks kopā ar Izglītības pārvaldi veica sarunas ar vairāku Jēkabpils novada skolu direktoriem, pārvaldēm un vecākiem par iespējamo skolu reorganizāciju. Šobrīd mazākais skolēnu skaits ir Dignājas pamatskolā – uz pagājušā gada 1.septembri 36 skolēni (+28 bērnudārzā) un Rubeņu pamatskolā – 54 skolēni (+33 bērnudārzā). Ja nolemtu veikt reorganizāciju, Dignājas pamatskolu varētu apvienot ar Ābeļu pamatskolu, bet Rubeņu pamatskolu ar Zasas vidusskolu. 

Tomēr, uzklausot skolu vadību, skolēnu vecākus un pagastu pārvalžu pārstāvjus, pašvaldība nolēmusi šogad nevienu skolu nereorganizēt un neslēgt. Šāds lēmums pieņemts arī tādēļ, ka vēl nav zināms, kāds būs valdības redzējums un prasības par skolu tīklu valstī.

Atstājiet komentāru