2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Šonedēļ Latvijā, arī Jēkabpilī, prezentēs informatīvi izglītojošo orientēšanās spēli "Ģeo-inženieris"

Šonedēļ Latvijā, arī Jēkabpilī, prezentēs informatīvi izglītojošo orientēšanās spēli "Ģeo-inženieris"

Starptautiskajā Mērnieku dienā, 21.martā, Latvijas Kartogrāfu un ģeodēzistu asociācija iepazīstinās nozares pārstāvjus un visus interesentus ar informatīvi izglītojošu orientēšanās spēli jauniešiem par mērniecības tematiku "Ģeo-inženieris" informēja asociācijas pārstāvji.

Spēles mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar mērnieka profesiju, kuru mūsdienās var dēvēt par ģeotelpisko datu inženieri, tehnoloģijām, kuras izmanto mūsdienu mērnieki, kā arī aicināt izvērtēt iespēju studēt studiju programmās, kuras piedāvā apgūt visu, kas saistīts ar ģeotelpiskajiem datiem.

Laika posmā no 21.marta līdz 21.septembrim visu Latvijas skolu 8.-12.klašu skolēniem būs iespēja spēli "Ģeo-inženieris" spēlēt bez maksas. Spēle būs pieejamas sešās Latvijas pilsētās - Valmierā, Ogrē, Jēkabpilī, Rēzeknē, Jelgavā un Ventspilī. Uz spēļu atrašanās vietām ir iespējams nokļūt ar sabiedrisko transportu, kā arī tās var iekļaut skolas ekskursijas maršrutā.

Savukārt, oktobrī tiks apkopoti un vērtēti visu komandu rezultāti un apbalvotas trīs labākās klases ar visvairāk pareizi izpildītajiem uzdevumiem, visīsākajā laikā.

Spēle izstrādāta sadarbībā ar SIA "Roadgames Latvia" un ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes un nozares uzņēmumu atbalstu.

Spēles "Ģeo-inženieris" idejas attīstītājs ir Latvijas Kartogrāfu un ģeodēzistu asociācija, kurā apvienojušies mērniecības nozarē strādājošie uzņēmumi, ar mērķi veicināt mērniecības darba vides sakārtošanu un attīstīt nozari.

Spēles "Ģeo-inženieris" atklāšanas pasākums notiks 21.martā plkst.15 RTU Studentu viesnīcas konferenču zālē, Āzenes ielā 6, Rīgā.

Starptautiskā Mērnieku diena tiek atzīmēta kopš 2012.gada gan Eiropā, gan ASV. Tajā katru gadu tiek nominēts Gada mērnieks - vēsturiska persona ar pienesumu ģeodēzijā, kartogrāfijā, mērniecībā un arī astronomijā. Latvijā darbojas divas profesionālās organizācijas - Latvijas Mērnieku biedrība, kas dibināta pirms 103 gadiem un ir pārstāvēta starptautiskās mērnieku organizācijās un Latvijas Kartogrāfu un ģeodēzistu asociācija.

Atstājiet komentāru