2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Krustpils kultūras centrā 25.martā notiks Ukrainas Nacionālā akadēmiskā vīru un zēnu kora DUDARYK labdarības koncerts

Krustpils kultūras centrā 25.martā notiks Ukrainas Nacionālā akadēmiskā vīru un zēnu kora DUDARYK labdarības koncerts

25.martā plkst. 16.00 Krustpils kultūras centrā notiks  Ļvivas Akadēmiskā Nacionālā vīru un zēnu kora “DUDARYK” labdarības koncerts. 
 
No 2023. gada 23. marta līdz 27. martam ar labdarības koncertiem Latvijā viesosies pasaulē plaši pazīstamais Ukrainas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris “Dudaryk” no Ļvivas.
 
Ukrainas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris “Dudaryk” ir starptautiski pazīstams kolektīvs, kas sniedzis vairāk nekā 2500 koncertus Ukrainas un pasaules prestižākajās koncertzālēs, tostarp Kārnegī zālē, Ņujorkā, Parīzes Dievmātes katedrālē, Vankūveras “Air Place”, pilī “Ukraina”, Nacionālajā filharmonijā Varšavā, Ukrainas Nacionālajā operā, Ukrainas Nacionālajā filharmonijā u.c. Koris saņēmis Nacionālo Tarasa Ševčenko balvu, kas ir augstākā godalga valsts kultūras nozarē Ukrainā, kā arī daudzus citus apbalvojumus.
 
“Dudaryk”  Latvijā viesojas, lai pateiktos Latvijas cilvēkiem par atbalstu karā pret Krieviju, kā arī iepazīstinātu Latvijas klausītājus ar ukraiņu kora mūziku.
 
Koncertprogrammā, kuru Labdarības turnejā atskaņos kora “Dudaryk” vīru sastāvs, ir iekļauta ukraiņu tradicionālā mūzika mūsdienīgā skanējumā, sakrālā mūzika no dažādiem gadsimtiem, kā arī oriģinālkompozīcijas, kas ietverts kora vairāk nekā 1500 skaņdarbu plašajā repertuārā.

 Ieeja bez maksas.      

Atstājiet komentāru