2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

No Jēkabpils novada pedagogu streikā plāno piedalīties 564 skolotāji (TABULA)

No Jēkabpils novada pedagogu streikā plāno piedalīties 564 skolotāji (TABULA)

Jēkabpils novadā izglītības darbinieku streikā izteikušas gatavību piedalīties 24 izglītības iestādes un 564 to darbinieki, liecina informācija pašvaldības mājaslapā. Ikdienas darba režīmā strādās tikai Antūžu pamatskola, kurā nestreiko neviens darbinieks, bet divās pamatskolās - Rubeņu un Aknīstes - streiko pa vienam pedagogam. Nestreikos visas piecas interešu izglītības iestādes - mūzikas, mākslas un sporta skolas.

Jau ziņots, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome 24. aprīlī rīkos protesta gājienu un trīs dienu streiku.

Jēkabpils novada pašvaldība saņēmusi vēstuli no Latvijas izglītības darbinieku arodorganizācijas (LIZDA) Jēkabpils novada arodbiedrības organizācijas par pievienošanos izglītības un zinātnes nozares plānotajam darbinieku streikam. Tajā pausts, ka LIZDA Jēkabpils novada arodbiedrības organizācija atbalsta LIZDA arodbiedrības organizēto izglītības un zinātnes nozares darbinieku streiku no š.g. 24. aprīļa līdz 26.aprīlim, tāpēc darba pienākumi netiks veikti, lai  panāktu 2022.gada 12.septembrī pieteiktā streika sarunu vienošanās izpildi un pieprasītu valdību uzņemties atbildību par lemto, pieņemot grozījumus attiecīgajos normatīvajos aktos, kas apstiprinātu:

1.  pedagogu darba samaksas pieauguma grafiku laika periodam no 2023.gada 1.septembra līdz 2025.gada 31.decembrim un nodrošinātu tam nepieciešamo finansējumu;

2. darba slodzes sabalansēšanu visiem pedagogiem no 2023. gada.

Streika forma ir izglītības un zinātnes darbinieku darba pārtraukšana no š.g. 24. aprīļa līdz 26.aprīlim, neveicot darba pienākumus, ar mērķi likt valdībai uzņemties atbildību par lemto un izpildīt 2022.gada 12.septembrī pieteiktā streika panāktās vienošanās izpildi. Streikā izteikušas gatavību piedalīties 24 izglītības iestādes un  564 izglītības iestāžu  darbinieki.

Savu atbalstu un piedalīšanos LIZDA organizētajā izglītības un zinātnes nozares darbinieku streikā no  š.g. 24. aprīļa līdz 26.aprīlim piesaka šādas izglītības iestādes:





Sīkāku informāciju par mācību darba organizāciju katra izglītības iestāde publicēs e-klasē.

Pirmsskolas izglītības iestādes “Ābelīte (Sala), “Kāpēcītis” (Jēkabpils), “Zīlīte” (Viesīte), “Bitīte” (Aknīste) streika laikā bērnus neuzņems un mācību process netiks nodrošināts, jo streiko visu grupu pirmsskolas skolotāji. Citās pirmsskolas izglītības iestādēs bērnu uzņemšana tiks nodrošināta daļēji (daļa grupu strādās, daļa būs slēgtas).

Avots: jekabpils.lv

Komentāri (0-2/2)

  • Jecis
    20.04.2023 12:54
    Cilvēkiem rodas arvien vairāk jautājumu tieši pašiem pedagogiem - kāpēc mediķi, kuri strādā privātpraksē, to oficiāli reģistrē un maksā nodokļus, bet pedagogi par savām privātstundām pat neiepīkstas, lai gan tur arī apgrozās nemazās summas!?! Varbūt ja par tām haltūrām oficiāli maksātu nodokļus, būtu budžetā papildus nauda oficiālajām algām??? Lai gan labāk būtu ja mācītu uzreiz klasē, nevis izspiestu no vecākiem otru algu....un arī privātstundas ne vienmēr dod rezultātus (ļoti reti bērnu dēļ)!
  • Neatbalstu
    20.04.2023 10:18
    Nu pacietieties ,tūlīt vasara atvaļinājums,varēsiet streikot uz nebēdu. KĀPĒC JĀCIEŠ BĒRNIEM,kuriem daudzi vecāki pat pusi no jūsu algām nesaņem.

Atstājiet komentāru