2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Sākoties mācību gadam, vairākās Jēkabpils novada skolās turpinās būvdarbi

Sākoties mācību gadam, vairākās Jēkabpils novada skolās turpinās būvdarbi

Jēkabpils novada skolas ir gatavas darbam jaunajā mācību gadā, taču vairākās no tām vēljoprojām turpinās infrastruktūras modernizācijas projekti. 

Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Attīstības un tautsaimniecības jautājumos Kārlis Stars (NA), atbildot uz Radio1.lv jautājumu, norāda, ka lauvas tiesa no izglītības iestāžu būvdarbiem šovasar noritējusi Jēkabpils Valsts ģimnāzijā un skola ir nodota ekspluatācijā. 

Viņš stāsta, ka būvdarbi vēl turpinās Jēkabpils 2.vidusskolas telpās Rīgas ielā 200 un Rīgas ielā 192. Šajās ēkās darbi tiks pabeigti – novembrī decembrī. Tur mācību process ir daļēji ierobežots, vienā ēkā vispār nenotiks mācības, savukārt otrā ēkā pedagogiem un skolēniem jāņem vērā, ka tiek mainīts jumts un labota skolas ēkas fasāde.

Arī Jēkabpils 3.vidusskolā ir būvdarbu pozīcijas, kurās darbi turpinās. Kārlis Stars norāda, ka šeit ir paredzēta sporta zāles jumta labošana. Noslēdzot līgumu ar uzņēmēju un tam uzsākot darbus, secināts, ka  ar plānoto tehnoloģiju darbus paveikt nevarēs, jāmaina tehnoloģija, kas būs savādāka un dārgāka. Tas nozīmē, ka sporta zāles jumta šuvju hermetizāciju Jēkabpils 3.vidusskolā pabeigs vēlāk nekā plānots. Kārlis Stars piebilda, ka skolā ir paredzēta arī apziņošanas sistēmas pilnveide un videonovērošanas ierīkošana, patreiz tiekot izstrādāts videonovērošanas projekts un pēc tam tiks uzstādītas videonovērošanas kameras.

Savukārt Aknīstes vidusskolā ir veikts labierīcību remonts, jaunsargu kabineta remonts un uzlabota apgaismes sistēma. 

Tāpat arī veikta Sūnu pamatskolas katlumājas ārējās kanalizācijas un iekštelpas pārbūve, šeit darbi jau noslēgušies.

Arī Viesītes vidusskolā ir pabeigta bruģakmens ieklāšana skolas pagalmā un sākta atjaunot skolas fasāde. 

Dignājas pamatskolā nav noslēgusies sanitārā mezgla izveide, kur darbu veicējs lūdzis pagarināt izpildes termiņu līdz 10.septembrim.

Foto: Jēkabpils novads

Komentāri (0-1/1)

  • !!!
    01.09.2023 22:45
    Arī Viesītes vidusskolā ir pabeigta bruģakmens ieklāšana skolas pagalmā un sākta atjaunot skolas fasāde. >>>>>>>>>>>>Patiesībā ar fasādi vajadzēja sākt silta vasara bija, bet tagad lietainā/rudens laikā čakarēsies ap fasādi...

Atstājiet komentāru