2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

No piektdienas Jēkabpilī norisināsies Dzejas dienas

No piektdienas Jēkabpilī norisināsies Dzejas dienas

No 8. līdz 15.septembrim Jēkabpilī norisināsies Dzejas dienas ar devīzi “Dzeja elpo”, informē Jēkabpils novada kultūras pārvaldes projektu koordinatore Aija Klāne. 

Šogad Jēkabpilī dzejas dienas noritēs ar mazāk pasākumiem kā citus gadus, taču divi no iecienītākajiem  - akcija “Sirds uz trotuāra” un “Dzejas busiņš” būs arī šoreiz.

Dzejas dienu pasākumi Jēkabpilī sāksies 8.septembrī pl. 19.00, Vecpilsētas laukumā ar starptautisku akciju “Sirds uz perona”, kuras laikā ikviens aicināts publiski nolasīt kādu no sevis izvēlētiem dzejoļiem, kas veltīti tēmai “Spēka vārdi”.

11.septembrī notiks ikgadējā tradīcija – akcija “Sirds uz trotuāra”, kad ikviens būs aicināts ar krītiņiem rakstīt uz trotuāriem savas mīļākās dzejas rindas.

No 11. septembra līdz 23. septembrim Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Bērnu un jauniešu apkalpošanas nodaļā (A. Pormaļa ielā 11) norisināsies vārdu spēle 1.-6. klašu skolēniem “Sīko burtu rotaļa”.

12. septembrī plkst. 16:00 Jēkabpils pilsētas bibliotēkas Novadpētniecības lasītavā (Pasta ielā 39) norisināsies tikšanās ar dzejnieka Imanta Ziedoņa deviņdesmitgadei veltītās ceļojošās izstādes “Es atkal neatvados” veidotāju, mākslinieci Velgu Vītolu-Kļavu. Izstāde apskatāma visu septembri.

13. septembrī Krustpils kultūras centrā plkst. 14:00 norisināsies dažādu paaudžu dzejnieku dzejas lasījumi. Tajā piedalīsies Iveta Šimkus, Artis Ostups un Jānis Rokpelnis. Sarunu vadīs Sintija Kampāne – Štelmahere, bet par muzikālo noformējumu rūpēsies Alise Kļaviņa.

14. septembrī plkst. 16:00 Jēkabpils pilsētas bibliotēkas pagalmā (A. Pormaļa iela 11) norisināsies tradicionālās "Runčuka pantiņu kaujas", kurās piedalīsies Jēkabpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestādes.

15. septembrī pēc neilga pārtraukuma Jēkabpils ielās atgriezīsies “Dzejas busiņš”, kas šogad kursēs 2. maršruta autobusā no pl. 9.00 līdz 14.00. “Dzejas busiņā” notiks dažādas aktivitātes – dzejas lasījumi, muzikāli priekšnesumi, kā arī konkursi "Dzejas busiņa" pasažieriem. Dzejas lasījumos piedalīsies dienas centra "Kopā būt" dalībnieki, Lauma Kalniņa, Aigars Godiņš, Gints Audzītis un citi.

Dzejas dienās notiks arī vairāki citi pasākumi. Plašāka informācija par tiem pieejama Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes mājaslapā.

Atstājiet komentāru