2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jautājam: Vai apmeklēsiet Dzejas dienu pasākumus?

Jautājam: Vai apmeklēsiet Dzejas dienu pasākumus?


Lāsma Meļķe:
Jā, apmeklēšu Dzejas dienu pasākumus. Iepriekšējos gados man patika - Dzejas slams, kā arī Sintijas pasākums Akmeņu ielā.


Daiga Zaķe: Dzejas dienu publiskos pasākumus es neapmeklēju, jo, manuprāt, dzejas lasīšana ir emocionāls mākslas uztveres process, kurā plašāka sabiedrība man nav nepieciešama. Pēdējā laikā nepērku dzejas grāmatas, visbiežāk lasu dzeju e-žurnālā “Domuzīme”. Kad esmu “noilgojusies” pēc dzejas, visbiežāk pašķirstu Vācieša vai Elksnes grāmatas, bet man patīk arī jēkabpilieša, mana bijušā skolnieka, tagad populāra dzejnieka Arvja Viguļa prātojumi dzejā.


Sigita Ancāne: Ja iznāks braukt uz pilsētu, labprāt apskatīšu bērnu rakstītos dzejoļus uz ielām akcijā “Sirds uz trotuāra”. Man arī skolas laikā patika Dzejas dienu pasākumi. Tagad ar bērniem kopā reti iznāk lasīt dzeju.


Sintija Kampāne-Štelmahere: Šogad plānoju apmeklēt Dzejas dienām veltītus pasākumus gan Jēkabpilī, gan Rīgā. Tā kā šogad biju žurnāla "Domuzīme" Dzejas dienu balvas žūrijā, piedalīšos noslēguma ceremonijā Rīgā, kur tiks apbalvots autors par šogad labāko dzejas grāmatu. Savukārt, tuvāk mūsu pusei - Krustpils kultūras namā viesosies trīs izcili dzejnieki Iveta Šimkus, Artis Ostups un Jānis Rokpelnis, ar kuriem publiski runāšu par dzīvi dzejā un dzeju dzīvē. Turklāt piedalīšos dzejas lasījumos Salā. Tā kā bieži vien dzīve ir stiprāka par dzeju, Dzejas dienas aizvien atgādina, ka dzeja ir jālasa un tā ļauj ieraudzīt gan individuālo dzīvi, gan arī nāciju filosofiskā, vertikālā gaismā.


Madara Paegle: Dzeja ir mans visbiežāk lasītais daiļliteratūras veids, tāpēc mani priecē jebkurš ar dzeju saistīts pasākums. Septembrī plānoju apmeklēt Dzejas dienas pasākumu Atašienē, "Annas sātas" pagalmā.

Atstājiet komentāru