2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Sociālajā tīklā izplatīts video, kā skolēns pārgalvīgi uzvedas JVĢ basketbola laukumā, kur jau iepriekš bija traģisks gadījums (VIDEO)

Sociālajā tīklā izplatīts video, kā skolēns pārgalvīgi uzvedas JVĢ basketbola laukumā, kur jau iepriekš bija traģisks gadījums (VIDEO)

Sociālajā vietnē Facebook publicēts video, kurā redzami skolēni, kas draiskojas un spēlē bumbu Jēkabpils valsts ģimnāzijas basketbola laukumā. Viens no pusaudžiem uzrāpies uz basketbola groza un pēc tam tajā karinās. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā šajā laukumā notika traģisks negadījums, kur līdzīgi pusaudzim karinoties pie basketbola groza, iekārta sakļāvās un bērns guva nopietnas traumas.

Radio1.lv sazinājās ar video autoru un noskaidroja, ka video filmēts svētdien 17.septembrī pulksten 19.20.

Pēc pērn notikušā negadījuma tika diskutēts vai ir nepieciešams darbinieks, kas uzmana kārtību stadionā ārpus mācību laika. Pašvaldībā toreiz skaidroja, ka šāds darbinieks nav nepieciešams, jo mācību laikā skolas teritoriju uzrauga ģimnāzijas atbildīgais darbinieks, savukārt ārpus mācību laika par bērnu atrašanos kādā no pilsētas vietām, drošību un uzvedību atbildība jāuzņemas vecākiem.

Taču šis sociālajā vietnē publicētais video vēlreiz atsauca atmiņā traģisko notikumu un raisa jautājumu, ko darīt, lai līdzīgi negadījumi neatkārtotos.

Radio1.lv sazinājās ar Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja vietnieku Alfonu Žuku un jautāja vai viņš ir redzējis šo video un var to komentēt no drošības viedokļa un vai pašvaldība plāno ko darīt, lai nenotiktu vēl kāds traģisks negadījums.

Alfons Žuks sacīja, ka ir redzējis šo video un to esot redzējušas arī citas pašvaldības atbildīgās amatpersonas. Šodien pašvaldībā ticis diskutēts par redzēto un spriests, ko darīt, lai nelaime neatkārtotos.

Alfons Žuks atzīmēja, ka pirmais, kas tiks darīts, sadarbībā ar pašvaldības un valsts policija tiks noskaidroti video redzamo bērnu vārdi un noskaidrots skolēns, kas pārgalvīgi žonglē uz basketbola groza. Paredzēts sazināties ar viņu vecākiem un veikt pārrunas, izskaidrojot, cik šāda rīcība var būt bīstama.

Alfons Žuks piebilda, ka pašvaldībā saņemta informācija ne tikai par notiekošo ģimnāzijas basketbola laukumā ārpus mācību darba, bet pienākot arī ziņas par līdzīgu skolēnu draiskošanos Kena parkā, kā arī par pusaudžu baru klaiņāšanu pa pilsētu un lielveikaliem, piemēram, šādas ziņas saņemtas no «Mego». Tāpēc Jēkabpils novada pašvaldība aicinās gan pašvaldības, gan valsts policiju biežāk patrulēt skolēnu pulcēšanās vietās, tajā skaitā Jēkabpils valsts ģimnāzijas teritorijā un Kena parkā. Tāpat arī tuvākajā laikā esot paredzēts izvietot videonovērošanas kameru pie Jēkabpils valsts ģimnāzijas, lai pašvaldības policijai būtu redzams tur notiekošais sporta laukumos.

Jau ziņots, ka 2022.gada 27.maijā Jēkabpils valsts ģimnāzijas stadiona basketbola laukumā notika nelaimes gadījums, kurās smagi cieta nepilngadīgs jaunietis. Bērns ārstēšanai tika nogādāts Rīgā. Tika ziņots, ka bērni tur ir dauzījušies ap groza konstrukciju un karājušies ar rokām basketbola grozā, un tad pēkšņi vienā brīdī konstrukcija ir sakļāvusies, saspiežot un savainojot vienu no zēniem. 

Foto: Kadrs no aculiecinieka video
Aculiecinieka video


 

Komentāri (0-6/6)

  • зооМех
    19.09.2023 05:17
    Ну если мама и папа не рассказали "супермену" что так делать не есть хорошо, то он рано или поздно сам найдет свою карму...
  • Ferdinands
    18.09.2023 20:04
    Aizrādīt svešam bērnam nevar neko. Pēc tam no tādas mātes kā Anna nevarēsi tikt vaļā un viss aizies līdz psihologiem un tiesai. Pārāk daudz reizes nākas saskarties ar neadekvātiem vecākiem
  • Essss
    18.09.2023 19:45
    Nav vainīgs ziņnesis jeb filmētājs, viņš fiksēja problēmu, un pareizi darīja, savukārt atbildīgajiem pašvaldības darbiniekiem jādomā, kā nodrošināt bērnu aktīvu atpūtu, bez riska tikt savainotiem, nepieļaujot pārgalvīgu uzvedību. Pašvaldībai jārod veids kā to izdarīt, vienalga vai tās ir videokameras, kurās policija redz kas notiek un var operatīvi reaģēt vai darbinieks dežurants. Arī vecākiem jāinteresējas, kur un kā bērni pavada savu brīvo laiku. Ir problēma - jāmeklē risinājums nevis vainīgie.
  • Mamma
    18.09.2023 18:01
    Būtu labāk piegājis un aizrādījis.
  • Ese
    18.09.2023 16:52
    Pieaudzis vīrietis filmē un ievieto Facebook . Tad ko var sagaidīt no bērniem!?
  • Anna
    18.09.2023 16:42
    Kāpēc neviens nevērtē apstākļus, kad zēns iesper meitenei, tas tā normāli būtu?
    Ja nemāk uzvesties, tad diemžēl sporta laukums jātaisa ciet, bet varbūt vecāki lai rindas kārtībā pēc dežūru grafika pieskata savus ražojumus, kā nekā paši audzināja šādi uzvesties, tad lai arī pieskata.

Atstājiet komentāru