2024.gada 30. aprīlis

Alta, Liāna, Lilija

Jēkabpilī un Viesītē norisināsies rudens gadatirgi

Jēkabpilī un Viesītē norisināsies rudens gadatirgi

Septembra nogalē un oktobra sākumā Jēkabpilī un Viesītē norisināsies rudens gadatirgi. Jēkabpilī Miķeļdienas gadatirgus jau tradicionāli notiks septembra pēdējā sestdienā – 30.septembrī, savukārt Viesītē tradicionālais Rudens tirgus šogad norisināsies 7.oktobrī.

Jēkabpilī, Krustpils saliņā Miķeļdienas gadatirgū acis priecēs dažādi stādi, oranžie ķirbji, sārtie āboli un košie dārzeņi, dzērveņu un brūkleņu grozi, kā arī pārtikas produkti – maize, siers, alus, kvass, kūpinājumi – desas, speķis un zivis. Savukārt amatnieku piedāvājumā noteikti būs iespējams atrast gan mūsdienīgus, gan etnogrāfiskus darinājumus, adījumus, linu izstrādājumus, keramiku, rotas un koka grebumus.

Miķeļdienas gadatirgus gaisotni kuplinās arī skatuves programma ar dziesmām un dejām dažādām gaumēm – rītu uzmodinās Krustpils KC pūtēju orķestris un ieskandinās folkloras kopa, tad noskaidros un suminās “Resnākā ķirbja” īpašniekus un noskaidros veiklākos Umurkumurā kāpējus, pusdienas laikā sagaidīs kaimiņus – Spunģēnu tautas teātri ar izrādi “Vīru spēlītes”, varēs uzgriezt danci kopā ar “Ziņģes brāļiem” un vietējiem deju kolektīviem.

Zaļajā zonā norisināsies arī sportiskas aktivitātes, būs apskatāmi lielāki un mazāki mājdzīvnieki no “Zaļumnieku sētas”, “Namdara darbnīca” gādās par izzinošiem materiāliem  par Latvijā augošajiem kokiem, būs apskatāmi senie darbarīki un varēs izmēģināt etnogrāfiskās spēļu lietas.

Arī Viesītē Rudens gadatirgū paredzēta tirgošanās ar dārzos un siltumnīcās audzētiem labumiem, stādiem, mājražotāju produktiem un citiem darinājumiem, kā arī ar rūpniecības precēm. Plašāka informācija par Viesītes Rudens tirgu – tirgošanos un citiem jautājumiem pieejama zvanot Solvitai pa tālruni 26420801.



Atstājiet komentāru