2024.gada 8. septembris

Ilga

Aicina uz pasākumiem - “Atvērto baznīcu diena” un “Baznīcu nakts” Biržu Sv. Annas evaņģēliski luteriskajā baznīcā (FOTO)

Kristīgās kultūras notikums ”Baznīcu nakts” šogad norisināsies sestdienā, 1. jūnijā. Tajā pašā dienā notiks “Atvērto baznīcu diena”, kad ikviena draudze ir aicināta turēt savu dievnamu atvērtu viesiem no pulksten 10.00 rītā.

Notikuma tēma šogad ir veltīta bērniem, pasākumam par piemērotu izvēloties vārdus no Mateja evaņģēlija 19. nodaļas - “Laidiet bērniņus un neliedziet tiem pie Manis nākt, jo tādiem pieder Debesu valstība.”

Arī Biržu Sv. Annas evaņģēliski luteriskās baznīcas draudze ir izveidojusi plašu pasākumu norises programmu šo kultūras notikumu ietvaros un ikvienu, īpaši bērnus, laipni aicina ciemos, portālu Radio1.lv informēja Biržu Sv. Annas Evaņģēliski luteriskās baznīcas draudze.

“Atvērto baznīcu dienas” un “Baznīcu nakts” ietvaros Biržu Sv. Annas baznīca interesentiem būs atvērta no pulksten 10.00 līdz 24.00. Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt baznīcu un veikt dažādas aktivitātes. Diena tiks iesākta pulkten 10:00, kad kopīgi sēdīsimies pie gara brokastu galda, lai kopīgi baudītu maltīti un vienotos lūgšanās. Pulksten 11:00 notiks Svētdienas skolas aktivitāte “Dieva bērni”, savukārt, puksten 12:05 kopā ar draudzes mācītāju Andi Lenšu tiksimies Dievkalpojumā tumsā ar pārsteigumu bērniem un ģimenēm “Kurš ir Aicinātājs?”.

Ikvienam bērnam konkrētos laikos - pulksten 12:00, 18:00 un 22:00 būs iespēja trīs reizes ieskandināt baznīcas zvanu!

Bet pulksten 13:00 un 18:05 būsiet gaidīti kādā pavisam neierastā piedzīvojumā - ekskursijā pa baznīcu, kur jūs vedīs Svētdienas skolas audzēkņi. Biržu Sv. Annas baznīcā nereti notiek dažādu kristīgās mūzikas izpildītāju koncerti un arī šī pasākuma ietvaros esam priecīgi paziņot, ka pulksten 16:00 būs dzirdams kristīgās mūzikas grupas JORSPEIS koncerts. Grupas zināmākā dziesma “Debesis ir tuvu klāt” ne tikai regulāri tiek atskaņota Latvijas radio stacijās un dzirdama dažādos izpildījumos, bet arī ir iztulkota islandiešu valodā un iekļauta Islandes luterāņu dziesmu grāmatas jaunajā izdevumā,savukārt, mūzikas apskatnieks Jānis Žilde “Debesis ir tuvuklāt” ierindojis pēdējo 20 gadu Latvijas labāko dziesmu sarakstā. Ieeja koncertā un citās aktivitātēs ir bez maksas.

Detalizētāka informācija par “Atvērto baznīcu dienas” un ”Baznīcu nakts” pasākuma plānu Biržu Sv. Annas Evanģēliski luteriskajā baznīcā pieejama draudzes Facebook lapā: https://www.facebook.com/birzubaznica. Visi “Atvērto baznīcu dienas” un “Baznīcu nakts” iesaistītie dievnami akopoti notikuma kartē vietnē www.baznicunakts.lv


“Baznīcu nakts” Latvijā notiek kopš 2014. gada, tās ideja līdz Latvijai atceļoja no Austrijas, kur pirms vairāk nekā 10 gadiem notika pirmais šāds Kristīgās baznīcas konfesiju un draudžu kopīgi rīkots ekumēnisks notikums.

Atstājiet komentāru