2024.gada 8. septembris

Ilga

Stājušās spēkā Jaunsardzes centra novadu pārvalžu teritoriālās izmaiņas

Stājušās spēkā Jaunsardzes centra novadu pārvalžu teritoriālās izmaiņas

No 1.jūnija stājās spēkā Jaunsardzes centra novadu pārvalžu teritoriālās izmaiņas, informē Jaunsardzes centra sabiedriskās attiecības.

 Tas ir svarīgs solis, lai nodrošinātu efektīvu Valsts aizsardzības mācības (VAM) īstenošanu vispārizglītojošās un profesionālās vidējās izglītības iestādēs, izlīdzinot VAM pasniedzēju slodzi starp Novadu pārvaldēm.

Jaunā Novadu pārvalžu teritoriālā reforma ir rūpīgi plānota, saglabājot pašreizējo 5 Novadu pārvalžu modeli: 1.novada pārvalde – Kurzeme, 2.novada pārvalde – Latgale, 3.novada pārvalde – Vidzeme, 4.novada pārvalde – Zemgale un 5.novada pārvalde – Rīga.

2. novada pārvalde (Latgale) ietvers valstspilsētas Rēzekni un Daugavpili, Aizkraukles, Ludzas, Rēzeknes, Krāslavas, Līvānu, Preiļu, Augšdaugavas, Jēkabpils un Ogres novadus. 

 Jau iepriekš tika ziņots, ka Ministru kabinets pieņēmis grozījumus vispārējās vidējās izglītības standartā, kas paredz, ka no 2024. gada 1. septembra vidējās izglītības programmā kā obligātais mācību priekšmets tiks iekļauta VAM īstenošana.

Attēlā: Karte - Jaunsardzes centra Novadu pārvalžu teritoriālās izmaiņas, kas stājās spēkā no 01.06.2024.

Komentāri (0-2/2)

  • ja kas
    08.06.2024 10:57
    Šāds variants nevienai valsts struktūrai vēl nebija ienācis prātā. Vienkārši ģeniāli! Tagad atbalsta naudas,kuras paredzētas Latgalei ,pienākas arī visiem iekļautajiem novadiem,sākot ar Ogri.Diskriminācija taču nav pieļaujama!
  • Despots
    05.06.2024 14:51
    Kopš kura laika Sēlija tika pievienota čangaļiem?
    Nahuj jūs rīgu nepievienojāt čangaļu novadam?

Atstājiet komentāru