2024.gada 18. oktobris

Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds

Līgo vakarā Kena parkā būs līgošana un zaļumballe. Saulgriežu pasākumi notiks visā novadā (PROGRAMMA)

Līgo vakarā Kena parkā būs līgošana un zaļumballe. Saulgriežu pasākumi notiks visā novadā (PROGRAMMA)

Šīsnedēļas nogalē svinēsim vasaras gaišākos un līksmākos svētkus – Līgo. Tie ir svētki, ko tradicionāli svinam dabā, kurinam ugunskuru, līgojam. Tie, kuri vēl nav izvēlējušies, kur un ar ko līgot, aicināti piedalīties svētku pasākumos Jēkabpilī un visa novadā. Ieeja visos pasākumos bez maksas.

23.jūnijā no plkst. 22.00 – 02.00 Kena parka estrādē būs Līgo balle “Limuzīna Jāņu nakts krāsās”  ar grupu „Zelta jauda”. Balles apmeklētājus sagaida āķīgas intervijas un papardes zieda meklēšana ar vērtīgām balvām! Tiks uzburta Līgo noskaņa ar limuzīnu, gluži kā no filmas!


21.jūnijā

Biržu tautas namā no pulksten no plkst. 9.00 – 14.00 Ikviens aicināts atnest ziedus un piedalīties vainaga veidošanā! Savukārt plkst. 19.00 sāksies lustīga ielīgošana ar Dignājas pagasta lauku kapellu “Digna” !
 
Salas tautas namā vasaras Saulgriežus ielīgos ar līgotnēm un latviskām tradīcijām.  Plkst. 11.00 Salas ciemā un plkst. 13.00 aiz Salas Tautas nama kopā ar folkloras kopu “Kāre” no Rubeņiem. Līgotājus aiz Salas Tautas nama aicina nākt ar savām jāņuzālēm, lai kopā pītu vainagus, klausītos Jāņa mātes padomos garšīgākā Jāņu siera siešanā un dziedātu skaistākās Vasaras Saulgriežu dziesmas.
 
Lones tautas namā no plkst. 18.00 – 21.00 notiks vasaras saulgriežu ieskandināšana kopā ar Dignājas pagasta lauku kapellu “Digna,” vadītāja Aīda Bikauniece.

Savukārt Zasā Sēļu amatniecības centrā “Rūme” plkst. 19.00 - vasaras saulgriežu pasākums “Vilka mota bizi pinu!”. Pasākumā - Keramikas šķīvju izstādes “Pa vilka pēdom” atklāšana un tumsā spīdošu zāļu vainagu pīšana.

Rubeņu parka Jāņu ielīgošana sāksies plkst.20.00. Būs skatāma E.Haferes izrāde-komēdija “Godsymta lopsy medeibys”, viesojas Līksnas kultūras nama amatierteātris “Maskas”. Režisors Māris Korsiets
 
Pie Gārsenes Tautas nama līgotāji pulcēsies no plkst. 20.00, kad paredzēta laivošana pa Gārsnes dīķi un zirgu izjādes pie Tautas nama. Plkst. 21.30 Ugunskura iedegšana un ielīgošana pie Tautas nama kopā folkloras kopu “Kāre” no Rubeņiem. Plkst. 22.30 Diskozaļumballe.
 
22.jūnijā

Gārsenes pagasta Sāra kalnā plkst. 4.00 Saullēkta koncerts kopā ar trio „Saule Madarās”. 

Viesītes muzeja „Sēlija” parkā no plkst.19.00 – 02.00 ielīgot Viesīti. Pasākumā “Jāņu dienas gaidīšana Mūsmājās…” kopā ar Kūku pagasta, Mežāres pagasta, Krustpils pagasta un Viesītes amatierkolektīviem. Piedalās: apvienotie amatierteātri – “Vēris”, “Patapa”, “Savējie”,”Efekts”, kā arī jauktais koris “Viesīte”, DK “Augšzeme”, Viesītes pūtēji. Ielīgošanas ballīte kopā ar Pēteri Draņeviču un Aleksandru Goru. Pasākumu organizē Viesītes Kultūras centrs “Sēlija”.
 
Asares muižas parka Jāņu ielīgošana-koncerts sāksies plkst.19.00. Piedalās Aknīstes sieviešu vokālais ansamblis “Viotonika”, Asares TN līnijdeju grupa “Madaras”, tautas deju kolektīvi – “Solis” un “Rasa”, kapela “Hāgenskalna muzikanti”. Pēc koncerta Zaļumballe. Muzicēs Jānis Bisāns.

Atpūtas vieta „Daugmales” un Vīpes tautas nams aicina plkst. 20.00 uz Jāņu ielīgošana kopā ar Skuju ģimeni no Kokneses. Pasākumā - Uguns rata laišana, Jāņu ugunskurs. Par transportu zvanīt 29243812 (Kristīna).

23.jūnijā

Aknīstes estrādē plkst. 22.00 - Jāņu ugunskurs un Līgo zaļumballe kopā ar grupu “Tilts”.
 
Rites tautas namā no plkst. 22.00 – 03.00 - Līgo ballīte kopā ar Andri Lazdānu!
Zasas centrālajā laukumā plkst. 22.00 sāksies Līgo svētku balle kopā ar grupu “Laimes rats”. Nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā pasākums norisināsies Zasas TN.

Kalna Tautas nams aicina uz Līgo zaļumballi no plkst.22.00 – 4.00. Spēlē “Dubults neplīst” no Dubultiem.

Kas tos Jāņus ielīgoja?
Mūsu pašu ciema ļaudis,
Pirmie gani, pēc arāji,
Visupēci jaunas meitas.

Komentāri (0-1/1)

  • Rezumē
    20.06.2024 09:24
    A, kur tur dejot? Tur taču nav dejām piemērota laukuma! Vai tiešām nav smadzeņu tur tādu pasākumu nerīkot!

Atstājiet komentāru