2024.gada 18. oktobris

Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds

Mežārē turpmāk būs tikai pirmsskolas izglītības programma

Mežārē turpmāk būs tikai pirmsskolas izglītības programma

No šodienas tiek pārtraukta Sūnu pamatskolas pamatizglītības izglītības programmu realizācija īstenošanas vietā "Mežāres pamatskola", kur tiks nodrošināta tikai pirmsskolas izglītības programma, paredz domes lēmums.

Jau 2022.gada 1.septembrī Mežāres pamatskola tika pievienota Sūnu pamatskolai un turpināja īstenot pamatizglītības un pirmsskolas izglītības programmas. Līdz šim programmas īstenošanas vietā Mežārē mācījās 14 skolēni apvienotajās klasēs, veidojot trīs klašu komplektus.

Pēc domē paustā, programmas īstenošanas vieta Mežārē atrodas izdevīgā ģeogrāfiskā vietā. Attālums līdz Sūnu pamatskolai ir desmit kilometri, Sūnu pamatskolas programmu īstenošanas vietām Atašienē un Vīpē - 12 kilometri. Nodrošinot tiešo skolēnu autobusu reisu Sūnas - Mežāres - Sūnas, visiem pamatizglītības programmā iesaistītajiem izglītojamiem ir iespēja mācības turpināt Kūku pagastā, Sūnu pamatskolā, vai arī programmu īstenošanas vietās Atašienē un Vīpē.

Izvērtējot Sūnu pamatskolas direktores Inese Ziediņas iesniegumu un kopumā izglītības iestādes ēku piepildījumu un noslogojumu, ekonomiskās attīstības potenciālu, transporta nodrošinājumu un citus faktorus, dome atzina, ka ir pamatoti slēgt pamatizglītības programmu īstenošanas vietu "Mežāres pamatskola".

Atstājiet komentāru