2024.gada 8. septembris

Ilga

Jēkabpils novada kultūras pārvaldes atbilde uz jautājumiem par pilsētas svētkiem

Jēkabpils novada kultūras pārvaldes atbilde uz jautājumiem par pilsētas svētkiem

Jēkabpils Radio1.lv pirmdien, 15.jūlijā vakarā, nedēļu pēc jautājumu uzdošanas, saņēma atbildi no Jēkabpils novada kultūras pārvaldes uz uzdotajiem jautājumiem saistībā ar pilsētas svētkiem.

Tiesa gan atbilde sniegta tikai uz jautājumu par salūtu, savukārt uz jautājumu par tualešu nepietiekamību un skaidrojumu, kādu problēmu dēļ brīdī, kad Krustpils saliņā tik daudz cilvēku, tika slēgtas tualetes, atbildi nesaņēmām.

Saistībā ar salūtu Radio1.lv Jēkabpils novada kultūras pārvaldei jautāja: Kas izvēlējās salūta šaušanas vietu – Daugavsalas tiltu? Cik izmaksāja salūts, kā arī to - kāds ir Kultūras pārvaldes vadības viedoklis par situāciju ar salūtu, kas tik ļoti daudziem cilvēkiem sagādāja vilšanos, ne tāpēc, ka salūts slikts,bet gan  tāpēc, ka nebija redzams, ka nebija padomāts, kā salūtu redzēs cilvēki, kas ir Krustpils saliņā?

“Izvērtējot visus apstākļus un drošības jautājumus, darba grupa (apstiprināta ar Jēkabpils novada pašvaldības izpilddirektora rīkojumu) pilsētas svētku organizatoru sapulcē nolēma, ka šis bija labākais variants salūtam. Salūta izpildītājs  - SIA "Ugunsmeistars". Salūta izmaksas - 4409,76 EUR,” informē Jēkabpils novada kultūras pārvaldes direktores vietniece Linda Ūdre-Rizga.

Tāpat arī viņa norāda, ka kultūras pārvalde veic iedzīvotāju aptauju – anketējot Jēkabpils pilsētas svētku dalībniekus, lūdzot vērtēt svētku norisi. Linda Ūdre-Rizga norāda, ka pēc aptaujas tiks apkopota un izvērtēta saņemtā informācija par svētkiem, tajā skaitā, salūtu, lai nākošajā gadā svētki izdotos bez starpgadījumiem.


Saistīta ziņa: Jēkabpilieši sašutuši: Salūts kokiem un zivtiņām, divas tualetes uz simtiem cilvēku, tālais ceļš līdz autobusam. Pašvaldība klusē (VIDEO)

Komentāri (0-10/21)

  • Rasma
    19.07.2024 08:55
    Man sen nav vēlmes apmeklēt tādus svētkus - viens bizness, visur tirgojas. Jā viņiem ir jāpelna, bet svētku sajūta no pirkšanas nerodas. Kāda nozīme tagad, ka aizvēra tualetes toreiz? Gan jau kāda noskaloja savas paketes podā un viss pārplūda. Vai tad darbinieces pie tā vainīgas? Par salūta naudu gan labāk salabotu kādu ielu, piemēram Nameja mikrorajonā. Tur kara filmas var uzņemt - vienas bumbu bedres. Nu vai tad nevar nogreiderēt piebraucamo ceļu pie apvedceļa Betas. Tas pats Dārza ielas iekšpagalmā pie katlu mājas. Tur pāris šķembu kravu pietiktu, lai bedres piepildītu. Kāpēc nav nogreiderēts Auseklīša pievedceļš ap graustiem. Tur cilvēki nevar piebraukt ne pa asfaltu, ne zemes ceļu - vienas bumbu bedres. 5000 salūtam ir nevajadzīga greznība - pukš unnauda vējā, bet ikdienā tik lavierē pa bedrēm. Greiders nemaksā tik dārgi,lai nevarētu atļauties. Jēkabpilieši nu gan ir mierīgi, bet tur vajadzētu mat pere matam domes virzienā.
  • Sēlis
    18.07.2024 09:38
    Ko dara pieci kungi , ja gājienā bija tikai Ragainis un Nitišs. Alga visiem tūkstošos , bet pilsētā valda bardaks. Kur pazudušas puķes , ielas bedrēs ,viss noplucis , bet kā dāvana siltumtarifu celšana par 67%. Blakus Līvānos un Preiļos par siltumu maksās mazāk. Kungi , vai nav laiks doties atpūtā ?
  • dīvaini
    17.07.2024 20:13
    Dīvaini,ka kultūras pārvaldei vispār jāorganizē pasākumi pilsētā. Jēkabpilī ir taču divi kultūras nami ar darbiniekiem un viņiem tas arī būtu jādara. Kultūras pārvaldei ar dažiem cilvēkiem būtu jābūt koordinējošai lomai kā bija novadiem pirms apvienošanās.Piemēram, piedalīšanās Dziesmu svētkos, amatierkolektīvu skates, darbinieku kvalifikācija, lielāko pasākumu koordinācija u.c. Lauku novadiem to veica divas darbinieces.Tad nenotiktu tādas dīvainas lietas kā bija "Sēlija Rotā" pasākumā Sēlpils pagasta Zvejnieklīcī,kad par saimniecēm uzmetās Zasas kultūras nama direktore ( toreiz vadīja kultūras pārvaldi)ar Jātnieci un Alužāni, kad vietējais tautas nams pat netika laists tuvumā. Rezultātā tirdzniecība bija galīgi šķidra un pat sēlpilieši netika ielaisti tirgoties ar medu. Tad kāpēc kultūra pārvalde arī lauku pagastos neorganizē svētkus ?
  • Malkascirtējs
    17.07.2024 19:17
    Jautājums domei kas pieņēma lēmumu par vietas izvēli - bet rezultātā dome sniedz atbildi pieminot pakalpojuma (salūta) sniedzēju, radot ilūziju, ka tas nebija domes lēmums? :)
    Sava veida antireklāma un neslavas celšana darbuzņēmējam.
  • MMX
    17.07.2024 12:47
    Tieši naudas plūsmas vadības jautājums šajā diskusijā ir svarīgākais. Kas tad pielasa tos kadrus? Gadījumā ne pati dome? Ieceļam pārvaldei sev derīgu vadītāju un dragājam. Darbiniekiem galvenais lai nešūpo kuģi, neprasa algas pielikumu un paraksta visu ko pagrūž zem deguna. Jebkuru darbinieku ar iniciatīvu ir iespējams norakt domes birokrātijā un ideju nefinansēšanā. Kāpēc tad domē pastāvīgi ir kaudze ar vakancēm vidējā līmeņa amatos? Kur tie cilvēki paliek? Kāpēc nenāk vietā? Jo puslīdz kompetenta publika ātri saprot kā tiek pieņemti lēmumi un dodas uz izeju, atstājot tos kam viss vienalga vai paši ir materiāli ieinteresēti. Neatlaižot pašu domi un tikai tad nereformējot departamentus Jūs neko labāku nesagaidīsiet.
  • MMXsam
    17.07.2024 10:14
    Nauda ir nauda, darbu organizēšana ir darbu organizēšana. Es vairs sen nebrīnos par to, kādi kadri ir sagrābstīti visos kabinetos. Tas ir ārprāts! Tāpēc jau Jpils izskatās pēc noplukušas vistas! Kauns no tūristiem! Uz soliņiem dienas svelmē vieni alkāni sēž!
  • MMX
    17.07.2024 08:46
    Ui biedri, kāpēc kāds vispār uzskata ka jautājumi jāuzdod kultūras pārvaldei? Gribat atbildes uz jautājumiem- tad ir jādodas uz domi, būtu svētki sanākuši šobrīd tiktu intervēts kāds deputāts nevis pārvalde. Visas šīs pārvaldes ir paredzētas tikai nepatīkamo jautājumu pārvirzīšanai, tikko kā kaut kas sanāk, tā priekšā uzreiz ir kāds no deputātiem vai domes vadības. Tikko kā kārtējie s*ūdi, tā domes vadība visu parstumj uz pārvaldēm lai tās atrakstās, neies jau bojāt savas izredzes uz vēlēšanām. Praksē dome ir tā kas dala naudu un pārvaldēm pa lielam nav nekādas teikšanas.
  • Radio1, esiet neatlaidīgi!
    17.07.2024 08:17
    Gaidīsim atbildes uz neatbildētajiem jautājumiem.
  • Saimons
    16.07.2024 21:54
    Smiekli nāk par dīvāna komentētājiem
  • Es to Laila
    16.07.2024 21:15
    Jā, Kultūras pārvaldē nu noteikti maksā minimālo algu, nabadzītes nevar atļauties paēst, tik izkaltušas. Smiekli nāk! Nevajag savu neprofesionālismu attaisnot ar algu, ja nemāk efektīvi deldēt krēslus, tad jāiet uz Maximu par pārdevēju, bet - ak vai - tur būs jāstrādā!
123

Atstājiet komentāru