2024.gada 5. oktobris

Amālija

Prezidents Skolotāju dienā aicina pedagogus parūpēties par sevi

Prezidents Skolotāju dienā aicina pedagogus parūpēties par sevi

Skolotāju dienā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vēl pedagogiem spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi un vienam par otru. Rinkēvičs uzsver, ka mums ir vajadzīgs ikviens pedagogs. "Jūs esat Latvijas nākotnes veidotāji," viņš norāda, informē Valsts prezidenta kanceleja.


Rinkēvičs uzsver, ka skolas gadus atceramies visu mūžu, un no skolotājiem atkarīgs, kādas būs šīs atmiņas. "Skolotāji ir tie, kuri bērnus un jauniešus iedvesmo, iedrošina un palīdz neapjukt milzīgajā informācijas upē, kas kļūst tikai dziļāka un straujāka," pauž prezidents.

Viņš vēl, lai ikvienam pedagogam izdodas iedvesmot, radīt izzināšanas prieku, kā arī izzināt un augt pašiem.

"Lai izdodas gan savus, gan skolēnu šķietami nereālos sapņus padarīt par īstiem sasniegumiem," uzsver Rinkēvičs.
 

Skolotāju diena Latvijā šogad pirmo reizi tiek atzīmēta 5.oktobrī. To paredz Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča virzītie grozījumi likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām", ko Saeima galīgajā lasījumā pieņēma pavasarī.


Līdz šim likumā bija paredzēts, ka Skolotāju diena tiek atzīmēta oktobra pirmajā svētdienā.

Šajā datumā kopš 1994.gada pēc Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) iniciatīvas tiek atzīmēta Starptautiskā skolotāju diena. Datums izvēlēts par godu UNESCO un Starptautiskās darba organizācijas 1966.gada 5.oktobrī pieņemtajai Rekomendācijai par skolotāju statusu.

Atstājiet komentāru