2024.gada 18. oktobris

Erlends, Rolanda, Rolands, Ronalds

Pedagogus no Jēkabpils pilsētas un novada aicina uz iedvesmas konferenci

Pedagogus no Jēkabpils pilsētas un novada aicina uz iedvesmas konferenci

Latvijā, tāpat kā daudzās citās valstīs, pedagogu nogurums un izdegšana ir būtiska problēma, īpaši mācību gada noslēguma posmā. Pētījumi rāda, ka aptuveni 40 % Latvijas skolotāju ir saskārušies ar izdegšanas sindromu, kas ne tikai negatīvi ietekmē viņu profesionālo efektivitāti, bet arī rada nopietnus riskus viņu fiziskajai un emocionālajai veselībai. Tāpēc izdevniecība „Skolas Vārds” aicina pedagogus no Jēkabpils pilsētas un novada pieteikties dalībai konferencē „Skolotājs — vairāk nekā profesija”, kur būs iespēja tikties ar dažādu nozaru profesionāļiem, iedvesmas lektoriem un izaugsmes treneriem, lai gūtu motivāciju un iedvesmu turpmākajam darbam.

„Forumā skolotājiem piedāvāsim iespēju saņemt nepieciešamo atbalstu un iedvesmu tieši laikā, kad tas ir visvairāk nepieciešams. Eksperti sniegs praktiskus padomus un risinājumus, kā pārvarēt izdegšanu, atgūt motivāciju un aizsargāt sevi digitālajā vidē. Forums, palīdzot skolotājiem saglabāt augstu profesionālo līmeni un veicinot kvalitatīvu izglītību skolēniem, ir ne vien atbalsts pedagogiem viņu ikdienas darbā, bet arī ieguldījums Latvijas izglītības sistēmas ilgtspējīgā attīstībā,” stāsta izdevniecības „Skolas Vārds” vadītāja Violeta Brenčeva.

Konferencē piedalīsies Latvijas Universitātes profesore Zanda Rubene, kura vēstīs par jēgpilnas dzīves noslēpumiem digitālajā laikmetā, Rīgas 72. vidusskolas direktors un Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra pētnieks Pāvels Pestovs, kurš stāstīs par jauno vērtēšanas sistēmu un vērtēšanu, kas sekmē skolēni izaugsmi; Tiesībsarga Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere dalīsies ar pētījuma datiem par pedagogu būtību skolas vidē. Forumā uzstāsies arī Digitālās drošības centra dibinātājs tehnoloģiju eksperts Elviss Strazdiņš, kurš pedagogus iepazīstinās ar praktiskiem padomiem, kā pasargāt sevi digitālajā vidē, un teologs un mācītājs Indulis Paičs, kurš dalīsies ieteikumos, kā pārmaiņu laikos saglabāt mieru un noturību.

Pasākumā pedagogi varēs piedalīties praktiskās vairāku aktuālu tēmu darbnīcās. Mācību līdzekļu autore Linda Ādamsone un VISC vecākā eksperte–valsts metodiķe vispārējā izglītībā (sākumskola) Liene Jankovska vadīs darba grupu par SOLO taksonomiju matemātikas uzdevumos sākumskolā, savukārt, pedagoģe Annija Bergmane un Latvijas Universitātes Starpnozaru, izglītības inovāciju centra zinātniskā asistente sociālajā un pilsoniskajā jomā Liene Ozoliņa palīdzēs uzzināt, kā izmantot mākslīgo intelektu noslēguma darbu veidošanā. Rīgas Franču liceja sociālo zinātņu skolotāja Evi Daga-Krūmiņa stāstīs, kā veidojas mācīšanās identitāte un skolēna piederība mācību stundai, bet psiholoģe, grāmatas “Saprast UDHS” autore Dana Skara un sākumskolas metodiķe Annija Vilnīte palīdzēt iepazīt sensoros risinājumus klasē, kas var kalpot kā atbalsts ikvienam. Pedagogus iedvesmos sporta pedagogs, hokeja treneris, sertificēts personiskās izaugsmes treneris Jēkabs Rēdlihs, kā arī integrālais koučs, grupu dinamikas trenere, raidieraksta „Kā tu jūties?” vadītāja Elīna Fīrmane.

Forums norisināsies Rīgā konferenču centrā „Fantadroms” 2025. gada 12. martā, taču vietu skaits ir ierobežots, tāpēc pedagogi aicināti pieteikties savlaicīgi. Pasākums apzināti tiek rīkots mācību gada otrajā semestrī, kad skolotāju resursi jau ir izsmelti un, pieaugot darba slodzei un stresa līmenim, risks izdegt un pat apsvērt darba pamešanu kļūst īpaši augsts.

Atstājiet komentāru