2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Turpinot mūzikas un mākslas festivāla “BILDES 2019” izstādē “Pastkastītes”, līvāniešiem dāvina apgleznotas pastkastītes (FOTO)

Turpinot mūzikas un mākslas festivāla “BILDES 2019” izstādē “Pastkastītes” un akcijā “ApGLEZNO un noBILDĒ arī Tu savu pastkastīti!” iesākto, “BILŽU” mūziķi un mākslinieki šodien viesojās Līvānu novadā, lai dāvinātu pašu apgleznotās pastkastītes, liecina pašvaldības publiskotā informācija sociālajā tīklā Facebook.

Līvānu novadā mākslinieciska dizaina pastkastītes saņēma Līvānu stikla un amatniecības centrs, Jersikas čipsi, Labsajūtas komplekss “Avotiņš”.

“Bilžu” mūziķi un mākslinieki šādā veidā ne tikai palīdz un rada prieku jauno pastkastīšu īpašniekiem, veido pievilcīgu vidi, bet arī ar savu piemēru rosina apkārtnes iedzīvotājus aplūkot savas un arī apkārt esošās pastkastītes, tās atjaunot, mākslinieciskot, lai pastkastīte kļūtu par mājas vizītkarti vai jauku vides objektu.  

2020. gada vasarā BILŽU” mūziķi un mākslinieki devās braucienā uz Kurzemi, 2021. gada vasarā uz Vidzemi, bet 2022. gadā uz Zemgali un Sēliju, lai dāvinātu uzņēmumiem un kultūras norišu vietām īpašā dizaina pastkastītes. Latgalē šādas pastkastītes tiks dāvinātas Rēzeknes novadā: podnieka Aivara Ušpeļa darbnīcai “Malny wylky”, Lūznavas muižai; Preiļu novadā: Aglonas bazilikai, Maizes muzejam, Pasta muzejam, Pliča sētai, vīngliemežu audzētavai “Ošu mājas”, Raiņa muzejam “Jasmuiža”.

Atstājiet komentāru