2024.gada 25. oktobris

Beāte, Beatrise

Līvānu novada Centrālo bibliotēku vadīs topošā izglītības zinātņu doktore Āriņa

Līvānu novada Centrālo bibliotēku vadīs topošā izglītības zinātņu doktore Āriņa

Līvānu novada Centrālo bibliotēku turpmāk vadīs topošā izglītības zinātņu doktore Baiba Āriņa, paredz novada domes lēmums.

Amatam bija pieteikušies 15 pretendenti. Āriņa konkursā atzīta par labāko kandidāti un virzīta uz domes sēdi apstiprināšanai.
 

Āriņas darba pieredze bijusi saistīta gan ar direktora vietnieka pienākumiem Rīgas dizaina un mākslas vidusskolā, gan ar darbu Rīgas Stradiņa Universitātes Pedagoģiskās izaugsmes centrā, gan ar Latvijas Universitātes Izglītības pētniecības institūtu, kā arī zinātnisko un pētniecisko darbību. Viņa ir strādājusi arī kā pētniece Barselonas Autonomajā universitātē Spānijā.


Jaunā bibliotēkas vadītāja pārvalda angļu, spāņu un krievu valodas.

Pašvaldībā norāda, ka Āriņai ir vairāku gadu pieredze vadības jomā, plaša pieredze metodiskajā darbā, personāla apmācībā un izglītības procesu vadībā. Viņa ir topošā izglītības zinātņu doktore. Līdzšinējā darba pieredze jaunajai bibliotēkas vadītājai esot ļāvusi attīstīt spēcīgas analītiskās un prezentēšanas prasmes, prasmi koordinēt un pārraudzīt dažādus projektus. Viņai esot arī plašas iemaņas personāla tālākizglītības ciklu plānošanā un organizēšana, un Āriņa ir motivēta pielietot savas zināšanas un prasmes Līvānu novada Centrālās bibliotēkas attīstībā.

Āriņa kopā ar ģimeni dzimtas īpašumā Līvānu novadā atgriezusies no Rīgas.

Atstājiet komentāru