2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Ekspluatācijā nodoti četri “Lidl”veikali, tajā skaitā arī Jēkabpilī

Ekspluatācijā nodoti četri “Lidl”veikali, tajā skaitā arī Jēkabpilī

Mazumtirdzniecības tīkls “Lidl” savu darbību Latvijā uzsāks ar ne mazāk kā desmit veikalu atvēršanu, taču atvēršanas datumu uzņēmums vēl neatklāj. Zināms, ka tas paredzēts 2020. gada laikā, informē portāls DELFI.

""Lidl Latvija" pašlaik koncentrējas uz sava loģistikas centra būvniecību Dreiliņos, vienlaikus būvējot veikalus daudzviet Rīgā un vairākās Latvijas pilsētās. Kā redzams, mēs attīstāmies dinamiski. Pašlaik ekspluatācijā jau nodoti četri "Lidl" veikali – divi Rīgā, viens Liepājā un viens Jēkabpilī," portālam "Delfi sacīja kompānijas Komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana.

Uzņēmuma pārstāvji nekomentē, vai tirgū vēl pirms veikala atvēršanas pašreiz izjūt konkurentu spiedienu: "Šobrīd fokusējamies uz veikalu tīkla attīstību un loģistikas centra būvniecību – tās ir mūsu prioritātes. Sagaidām, ka līdz ar "Lidl" veikalu atvēršanu Latvijā ieguvējs būs patērētājs, kurš varēs iegādāties augstas kvalitātes produktus un preces par izdevīgu cenu."

"Lidl" turpina loģistikas centra un veikalu būvniecību, vienlaikus veicot plašus vides labiekārtošanas un infrastruktūras uzlabošanas darbus, kā jaunu pievedceļu, gājēju pāreju un krustojumu izbūvi. "Tās ir būtiskas investīcijas, kuras augs līdz ar "Lidl" attīstību. Kā jau minēts publiski, loģistikas centra attīstībā "Lidl Latvija" ieguldīs vairāk nekā 55 miljonus eiro. Jāatzīmē, ka "Lidl" ir arī viens lielākajiem vācu kapitāla investoriem Latvijā," sacīja Hasana.

Portāls "Delfi" iepriekš noskaidrojis, ka Rīgā paredzēts atvērt vismaz astoņus "Lidl" veikalus. 2018. gada augusta beigās Rīgas pilsētas būvvalde apstiprinājusi būvprojektu veikala celtniecībai Duntes ielā 25. Savukārt veikalu Pļavniekos paredzēts būvēt tagadējā Lubānas tirgus vietā. Tāpat "Lidl" lūko veikalus atvērt Anniņmuižas ielā 8a, Anniņmuižas bulvārī 77, kā arī Sergeja Eizenšteina ielā 81, netālu no lielveikaliem "Sky" un "Maxima", kā arī Dzelzavas ielā 75b. Vēstīts, ka būvvaldē iesniegti būvprojekti par jaunu veikalu celtniecību Brīvības gatvē 254 un Augusta Deglava ielā 160.

Līdztekus vairākiem veikaliem Rīgā, "Lidl" plāno izvērsties citās Latvijas pilsētās, tostarp, Liepājā, Tukumā, Jelgavā, Jūrmalā un Jēkabpilī.

"Lidl", daļa no Nekarzulmā, Vācijā, bāzētās "Schwarz" mazumtirdzniecības grupas, ir viens no vadošajiem Vācijas un Eiropas pārtikas mazumtirdzniecības nozares uzņēmumiem. "Lidl" ir pārstāvēts 30 valstīs, kur darbojas kopumā vairāk nekā 10 500 "Lidl" veikalu un 150 loģistikas centru. Kopumā "Lidl" strādā ap 260 000 darbinieku.

Avots: DELFI

Atstājiet komentāru