2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Par maskas nelietošanu sabiedriskās vietās varēs piemērot sodu līdz 50 eiro

Par maskas nelietošanu sabiedriskās vietās varēs piemērot sodu līdz 50 eiro

Par mutes un deguna aizsegu nelietošanu sabiedriskās vietās varēs piemērot sodu līdz 50 eiro. To paredz valdībā šonedēļ akceptētās izmaiņas Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā.

Tieslietu ministrijas virzītais likumprojekts, kas skatīšanai Saeimā tiek virzīts steidzamības kārtā, paredz, ka par mutes un deguna aizsega nelietošanu sabiedriskās vietās fiziskai personai piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 10 līdz 50 eiro.

Naudas soda apmērs noteikts, ievērojot individuāla pārkāpuma bīstamību un nepieciešamību noteikt samērīgu sodu, salīdzinot to ar atbildību par izolācijas, karantīnas un pašizolācijas ierobežojumu pārkāpšanu. Soda apmēru noteiks pašvaldības policija vai Valsts policija.

Sejas un deguna aizsargmasku drīkstēs nelietot bērni līdz 13 gadu vecumam, cilvēki ar kustību traucējumiem, kā arī cilvēki ar psihiskām saslimšanām. To drīkstēs nelikt arī personas, kas aizvadīto sešu mēnešu laikā Covid-19 ir pārslimojušas, taču šiem cilvēkiem būs jāuzrāda ārsta zīme.
Mutes un deguna aizsargi būs jālieto arī taksometros, bet pagaidām aizsargi nebūs jālieto pasākumos ar personalizētām sēdvietām.

Komentāri (0-1/1)

  • Arča
    23.10.2020 16:34
    Fake news.

Atstājiet komentāru