2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

No 1. novembra, lai iekļūtu ārstniecības iestādē, visiem būs jāveic ātrais Covid-19 tests

No 1. novembra, lai iekļūtu ārstniecības iestādē, visiem būs jāveic ātrais Covid-19 tests

Iekļūšanai ārstniecības iestādēs cilvēkiem būs jāveic Covid-19 ātrais antigēnu tests, paredz otrdien valdības atbalstītais Veselības ministrijas (VM) informatīvais ziņojums. Sistēmu plānots ieviest no 1.novembra.

Veselības ministrijas speciālists Kaspars Bērziņš pastāstīja, ka ātrie antigēnu testi medicīnas iestādēs ir nozīmīgi, lai nodrošinātu, ka Covid-19 transmisija tajās nenotiek.

Bērziņš stāstīja, ka sistēma būs vienkārša - cilvēkiem, kuri vēlēsies iekļūt ārstniecības iestādē, pie durvīm būs jāveic ātrais antigēnu tests. Ārstniecības iestādēm tiks piešķirts attiecīgi tik daudz testu, cik iepriekš bijis to apmeklētāju skaits. Būs nepieciešami nedaudz vairāk kā miljons testu mēnesī, lai apgādātu ģimenes ārstus, sekundārās ambulatorās aprūpes ārstus un zobārstus. 

Lai jauno sistēmu varētu ieviest, novembrī nepieciešami papildu 5,26 miljoni eiro. Plānots, ka sistēma ilgs līdz ākrātējās situācijas beigām - 11. janvārim. Tādēļ no 1.decembra līdz 2022.gada 11.janvārim vajadzēs vēl 7,13 miljonus eiro.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Komentāri (0-1/1)

  • Imigrants
    27.10.2021 01:04
    Sakiet, lūdzu, kas būs ja tests būs pozitīvs? Cilvēku ārstniecības iestādē neielaidīs, sūtīs mājās ar zobu sāpēm (labākā gadījumā...) ? Sakiet , lūdzu, kas notiek Latvijā ? Vai tiešām bez Covid nav citu slimību un vajadzību cilvēkiem ? Kā var tik klaji pārkāpt visas iespējāmās cilvēktiesības ? Kaut kas neiedomājams... Paradoksāli ...

Atstājiet komentāru